27 april 2012
Redaktionsbloggen

Lön huvudtema i nya numret av Finansliv

Här jäser lönemissnöjet

Mellan oktober 2010 och oktober 2011 ökade medellönen på bankområdet med 4,8 procent och på försäkringsområdet med 4,1 procent. De senaste fem åren har de årliga löneökningarna i snitt för hela bankområdet legat mellan 3,8 och 5,5 procent och för försäkringsområdet mellan 3,1 och 5,1 procent. Men bakom en snittsiffra ligger det som regel stora skillnader mellan olika grupper. Inom tre olika områden diskuteras orättvisa löner extra mycket just nu: Specialister inom backoffice, trotjänare inom IT och anställda på telefonbanker. Läs mer

 

Så fångas företagskunden:

Forskaren Sabine Gebert Persson har tillsammans med Nicolaus Lundahl från KTH djupintervjuat sju representanter för banker och försäkringsbolag samt elva småföretagare i Sundsvall. Resultaten visar att företagen tycker att kommunikation är avgörande för relationen.

– Rådgivaren måste förstå vad som händer i bolaget och hur företagaren ser på framtiden. Dessutom måste han eller hon kunna förklara för kunden på ett tydligt sätt. Det gäller inte minst för försäkringar, som ofta är komplexa. Läs mer

 

Kändisarnas spotify-listor:

I varje nummer av Finansliv låter vi en branschprofil presentera sin egen Spotifylista. Hittills har vi fått listor från Ingela Hemming, SEB:s företagarekonom, Magnus Holm, Ålandsbankens VD och Kerstin Hermansson, VD på Fondhandlarföreningen. Vem lyssnar på Oskar Linnros, vem en har Aerosmith på sin lista och vem gillar Pitbull? Kolla här: http://www.finansliv.se/spotify

 

Jobbar du inom pension? Välkommen på gratis nätverksträff

Pensionsåldern har varit en fråga som diskuterats flitigt under lång tid, särskilt mot bakgrund av att vi lever allt längre och att andelen äldre ökar i förhållande till antalet förvärvsaktiva. Ingemar Eriksson är ansvarig för Pensionsåldersutredningen och han är i full färd med att analysera de pensionsrelaterade åldersgränserna. I hans uppdrag ingår också att ta fram förslag på hur de pensionsrelaterade åldersgränserna ska hanteras. Gratis nätverksträff i samarbete med Pensionsnyheterna.

Dag: 10 maj

Tid: 16-18

Plats: meddelas när du anmält dig till info@pensionsnyheterna.se

 

Vilket är ditt bästa träningsminne?

Berätta ett härligt träningsminne och ha chansen att vinna en gratis biljett till Finansloppet den 6 september. Var beredd på att vi kan publicera extra bra bidrag. Mejla ditt träningsminne till redaktion@finansliv.se

 

Till sist…

Marie Ehrling, vice ordförande i Nordea gav många tips när hon talade på Finanslivs Lunch för Chefer den 19 april. Läs mer om vad hon sa och se alla bilderna från evenemanget här.

 

 

 

 

 

Fler inlägg om:
29 augusti 2014

Resultat lagtävling Finansloppet

Nu kan vi äntligen publicera resultaten i lagtävlingen. Vi ber om ursäkt för förseningen.

Resultat damernas lagtävling

Resultat herrarnas lagtävling

Resultat mixade lagtävlingen

Resultat alla lag

Tack igen alla för en fantastisk löparkväll tillsammans!

/Finansliv

 

 

28 augusti 2014

Resultat individuellt för dam och herr

Äntligen kan vi publicera resultatlistor uppdelade för herrar och damer. Fantastiskt fina insatser av alla som tog sig runt den kuperade banan, oavsett om ni kom i mål runt 12 minuter eller höll igång i tre kvart. 3,7 kilometer kan låta kort men Finansloppets bana är allt annat än enkel, och den som har krafter kvar efter mördarbacken har genomfört en bragd!

Här är resultatet i damtävlingen!

Här är resultatet i herrtävlingen!

finansloppet-146

 

finansloppet-56

28 augusti 2014

Alla bilder från Finansloppet!

Finanslivs fantastiska fotograf Johan Marklund förevigade Finansloppet i går. Klicka på länken för att få se alla fina bilder från loppet.

 

Här är ett smakprov:

finansloppet-36

finansloppet-57

finansloppet-138

finansloppet-119

finansloppet-139

28 augusti 2014

Tre lagvinnare fick sina Finansloppet-priser

Runt 1200 anmälda hade Finansloppet i går. Löparvädret var perfekt, med i princip uppehåll och lagom varmt. Totalt kom närmare 900 löpare till start och alla trivdes i gröngräset där vi sedan hade picknick.

Finansloppet hade i år bytt tidtagare och vi hann tyvärr inte få fram resultatlistor till prisutdelningen för lagtävlingen. (eller vi fick en lista men när det mixade laget hade fått pris insåg vi att den inte var korrekt). Ett glatt lag fick ett pris för mycket, men de hade kämpat bra och var väl värda skumpan de också.

I dag satte sig AD-Rikard och jag i en taxi och åkte runt till de vinnande lagen i lagtävlingen.

I herrtävlingen var Alecta snabbast. Detta är de snabbaste tiderna.

Alecta Kamratförening 42.30
Frans Heijbel

13:07:00

Jan Källman

13:51

Gunnar Nilsson Nyström

15:35

I Finansloppet får alla vara med att dela på priset när ett lag vinner och i det vinnande laget ingick även: Magnus Landare, Birgitta Pernkrans, Karin Sköldborg, Christina Zander, Nalin Kilicaslan och Erika Grahn.

Alecta

Damvinnare blev ett snabbt lag från Brummer med lagnamnet Brummer-bönorna. De tre snabbaste tiderna i det laget var dessa:

Brummer-bönorna

53:51

237 Addie Patterson 17:18
234 Marta Rydell 18:17
232 Clara Ahre 18:18

Laget bestod också av Iuliia Diachenko, Marta Rydell, Cathrine Roos, Ann-Sofie Odenberg, Addie Patterson, Pernilla Karlsson och Henrika Skott.

Brummer

Det mixade laget som vann var, SBAB Lag 2. De hade tre supersnabba löpare med följande tider:

SBAB Lag 2 45.32
41 Nils Rydberg

14:01

64 Sofia Törnqvist

15:10

787 Johan Ericsson

16:23

Med i laget var också Elin Engqvist, Adele Nyström, Michael Sparreskog, Johanna Calissendorff, Björn Janebjer, Elise Avsan och Sofie Enlund.

SBAB

Lagvinnarna fick förutom en stor flaska champagne och en chokladask även snygga glas från Designtorget, en handduk och annat smått och gott.

Trots förseningen av prisutdelning möttes vi av glada miner på vår tur och Rikard förevigade alla värdiga vinnare. /Unn

Till vardags AD, i dag prisutdelare.

Till vardags AD, i dag prisutdelare.

25 augusti 2014

Snart dags för Finansloppet!

På onsdag är det dags.  Fjärde Finansloppet drar igång vid Stockholm Stadion. Det kommer att bli runt 1200 deltagare i Finansloppet som har vuxit rejält sedan första året då ungefär 500 personer anmälde sig.

I dag inleds nummerlappsutdelningen på Runners Store på Regeringsgatan 26. Man kan hämta sin och kollegornas nummerlappar mellan 10 och 18 i dag och i morgon. Passa också på att ta del av Runners Stores erbjudande som ger Finansloppet-deltagare 20% rabatt på alla skor och textilier, och 10% rabatt på all övrig utrustning.

Vår redaktion är nu fullproppad med kartonger med funktionärströjor, priser, medaljer, vepor och annat som behövs till loppet. Vi försöker göra en tidning också mellan varven men mest har vi fokus på loppet denna vecka.

Vi glädjer oss också över väderleksrapporten som spår soligt och lagomt varm väder på onsdag. Då slipper vi använda den stora gympahallen som vi tillsammans med våra sponorer Amendo, Bliwa, Urban Tribes och Runners Store inspekterade i förra veckan. Vi skulle rymmas, men picknick i gympasal är liksom inte lika mysigt som i gröngräset.

Som vanligt sköter Jenny Slättenhäll på Amendo uppvärmingen, som i år kommer att ske till en 8 minuter lång (!) låt. Speaker i år blir Rubin McRae som har lång vana att agera speaker på löpartävlingar.

Jag hoppas att vi ses på onsdag! Om du inte har anmält dig så finns en möjlighet att göra det på plats fram till klockan 17.30. Priset är då 350 kronor oavsett om man springer för partnerföretag eller inte.

 

Lugnet före stormen? Sara jobbar med nummerlappsutdelningen på Runners Store.

Lugnet före stormen? Sara jobbar med nummerlappsutdelningen på Runners Store.

Lite stök på kontoret får man räkna med dagarna före ett stort event.

Lite stök på kontoret får man räkna med dagarna före ett stort event.