Omgiven av rätt personer

Publicerat den 2 mars 2011 kl. 21:01

”Nu är det klart. Om du vill finns möjligheten för dig att åka till vårt huvudkontor och arbeta i vår.”

Den meningen yttrades i början av november förra året. Jag hann nästan inte tänka alls förrän jag satt på flyget ner till London för att träffa min nya chef, introduceras till mina nya kollegor, titta på lägenheter och få information om det projekt som jag framförallt skulle arbeta med under den tid som jag skulle vara utlånad från Trygg-Hansa till vårt moderbolag RSA Insurance Group. Visst hade jag i tidigare sammanhang uttryckt min önskan om att få arbeta utomlands, men jag hade definitivt inte förstått att det hade satt igång så mycket planering och diskussioner utan att jag själv hade varit engagerad. Bakom kulisserna hade det under veckors tid diskuterats möjliga städer, mina kunskaper och mina utvecklingsbehov, möjliga projekt som jag kunde bli aktuell att arbeta i m.m.

Allt detta fick mig att tänka på de råd som jag fick direkt efter min examen, när jag skulle börja söka jobb. Ett av de återkommande råden som kom från personer som varit verksamma inom arbetslivet ett tag var att välja jobb efter chef. Att välja jobb efter chef…jag skulle väl inte välja jobb efter chef, jag skulle väl välja jobb efter vilka arbetsuppgifter jag ville ha – arbetsuppgifter som verkade roliga…? Just då tyckte jag inte att jag blev speciellt hjälpt av rådet, men efter drygt fyra års arbete på Trygg-Hansa kan jag inte göra något annat än att försöka föra budskapet vidare.

Det är otroligt viktigt att du omger dig med rätt personer. Att på jobbet ha människor i din närhet som lyfter och coachar dig, som vill ta en aktiv del i din utveckling och som själva ser nyttan av att du syns istället för att de själva gör det. Att i andra, mer privata sammanhang umgås med människor som utmanar dig och som ser saker från ett annorlunda perspektiv än vad du själv gör. Att, helt enkelt, i varje situation, omge dig med människor som, enligt din mening (och enbart enligt din egen mening) är mer framgångsrika än vad du själv är, vare sig det handlar om framgångar i arbetet, på fritiden eller på det personliga planet – det kommer att gynna dig på ett eller annat sätt!

Jag kan utan tvekan säga att jag är omgiven av rätt personer, vilket är en av anledningarna till att jag nu sitter på nionde våningen och blickar ut över ett, visserligen grått och regntungt London, men det är London som breder ut sig framför mig och det är en häftig känsla att komma in till kontoret varje morgon för en ny, spännande och utmanande arbetsdag!

 • Malin Lindholm

  Tove!
  Underbart att läsa din blogg.
  Inspirerande! Hoppas du får en underbar tid i London. Lycka till! Kram Malin

 • Emma Inverin

  Hej Tove

  Du skriver fantastiskt bra och får mig att längta tillbaka! Njut av upplevelsen och ha det underbart! (Och ta många foton, dem kommer du ha glädje av länge…)

  Kram kram!

  Emma

 • Gudrun König

  Bra början Tove!
  Ser fram emot dina vidare äventyr.

  Hälsningar,
  Gudrun

 • Johan Dahlström

  Hej Tove!

  Tack för en jätterolig blogg. Kul att du konkret kan visa att det där med ”internationella möjligheter” inte bara är snack.
  /Johan