Facebook investerar i Norrland!

Publicerat den 27 oktober 2011 kl. 13:17

Det som tidigare bara var ett rykte har nu blivit verklighet, Facebook startar upp en ny verksamhet i Luleå, Sverige.  Det blir företagets första datacenter i Europa. Så här lyder motiveringen till nyetableringen:

– Vi har undersökt alternativ i hela Europa och efter en omfattande process kom vi fram till att Luleå hade den bästa helhetslösningen, med ett klimat väl lämpat för naturlig kylning, tillgången till ren energi, bra mark, välutbildad arbetskraft och ett skickligt och engagerat företagsklimat, säger Tom Furlong, ansvarig för nyetableringar på Facebook.

Det blir verkligen intressant att följa Facebooks utveckling här i Norrland! Kul att företag  med sådan dignitet väljer att investera i ett relativt dyrt företagsklimat i förhållande till låglöne-alternativ, som normalt brukar vara fallet. Enligt undertecknad så bidrar det till att satsningen känns seriös och långsiktig.

Vidare innebär etableringen ett lyft för hela övre Norrland, för leverantörer och eventuella samarbetspartners. Det innebär  också en förändring av regionens industrikaraktär. Under 1940-talet byggdes stålverket i Luleå som under lång tid präglat företagsklimatet i regionen. Nu får vi istället se hur Facebook gör avtryck och påverkar norra Norrland.

Spännande!

/Anton