FTF byter namn – utlyser tävling
Vi vill byta namn eftersom namnet FTF tyvärr inte bär sig själv, utan kräver en förklaring, säger Annis Prhat, kommunikationsansvarig på FTF.

FTF byter namn – utlyser tävling

FTF– facket för försäkring och finans har beslutat att byta namn, och bjuder i slutet av januari in medlemmarna till en tävling där de kan ge namnförslag.

– Vi vill byta namn eftersom namnet FTF tyvärr inte bär sig själv, utan kräver en förklaring. Dessutom upplevs det av flera som omodernt. Det är en kvarleva från det tidigare namnet Försäkringstjänstemannaförbundet.
– I våra undersökningar uppger många att de måste förklara vad FTF står för, att det är konstigt, att det inte funkar och att det inte säger vad vi gör eller vilka vi är. Namnfrågan har varit uppe tidigare, för två år sedan, men vi valde att pausa eftersom vi då insåg att vi i framtiden även skulle behöva en ny visuell identitet. I höstas påbörjades varumärkesarbetet och nu passar namnbytet mycket bättre, säger Annis Prhat, kommunikationsansvarig på FTF.

FTF gick förra våren ut med målet att öka antalet medlemmar från dagens drygt 13 000 till 16 000 år 2020.
– Vi måste bli bättre på att förstå våra målgrupper – särskilt de yngre – och lyssna på deras drivkrafter och behov. Vi behöver också förstå och nå dem som är på väg in i branschen.
Den möjliga risk hon kan se med ett namnbyte är om det nya namnet blir en halvmesyr, att det inte signalerar något nytt eller något alls överhuvudtaget.
– Vi hoppas på ett mer modernt och beskrivande namn, gärna något nytt och som skapar association till vårt förbund. Ett bra organisationsnamn fastnar i minnet. Det är just det vi letar efter, säger Annis Prhat.

Text: Åsa Berner
Foto: Sara Moritz

 

publicerad
13 januari 2017
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Vi är bra på långa ord. Och på att förklara dem. Läs mer i Finansliv #9, hos våra prenumeranter på fredag ⭐️
Nästa vecka är det dags för #finanslivsfrukost om #vettochetikett och det finns några platser kvar! Boka på Finansliv.se(länk i bio) ☕️
I nummer 8 av #finansliv tar vi ett stort grepp på #fintech 3.0 - ✅De överlevde boomen ✅Trenderna bankerna investerar i ✅Därför måste bolagen ändra inriktning Foto: @donkadoo
Den 19 november bjuder vi in till #finanslivsfrukost om vett och etikett i arbetslivet! ☕️Etikettexperten Annmarie Palm föreläser. Boka din plats nu! Länk i bion. #finansliv #vettochetikett
”Vad som är positivt? Här kanske man ska svara att man ska träffa nya kolleger och utbyta erfarenheter, men vet har tid med det??” —En av de tillfrågade i vår undersökning om aktivitetsbaserade kontor. Läs mer i nya Finansliv! #finans #finansbranschen #kontor #aktivitetsbaserat #aktivitetsbaseradarbetsplats
Sista chansen att anmäla sig! Snart är det dags för #finansloppet igen! På fredag är sista anmälningsdagen. Gå in på finansliv.se och boka din plats!
Följ @Finansliv på Instagram