Här äter över två tusen SEB:are varje dag
Lunchrummet SEB:s kontor i Solna har en av Sveriges största lunchrestauranger. Finansliv har träffat några av de 2 100 anställda som äter lunch här varje dag.
SEB har två restauranger och ett kafé i sitt kontor i Solna, strax utanför Stockholm. Sammanlagt serverar de i snitt 2 100 luncher per dag. Allra flest luncher blir det på torsdagar, då det bland annat finns pannkakor på menyn.
– Lunchpersonalen börjar steka pannkakor redan vid 5-tiden på morgonen. Totalt steks 5 000 pannkakor varje torsdag, säger Veronika Osmund, kommunikatör på SEB Group Real Estate.
Lunchen är subventionerad för de anställda på SEB, och betalas genom att blippa passerkortet. Det går även att få maten att ta med.
Några av dem som brukar äta i restaurangen är Kim Lidholm, David Schuman, Richard Holmlund och Jonas Fockstedt, som alla jobbar på it-avdelningen.
– Jag äter här varje dag jag är inne på kontoret. Det är bra mat och varierade rätter, säger David Schuman.
– Ja, det är fräsch mat och smidigt att äta här, säger Kim Lidholm.
Visa upp ert lunchrum
Hur ser lunchrummet ut hos dig? Skicka gärna en bild med en kort beskrivning till redaktion@finansliv.se.
Richard Holmlund instämmer:
– Jag äter oftast här, ibland i Mall of Scandinavia (köpcentret som ligger intill, reds. anm.).
Jonas Fockstedt brukar i stället ha med sig matlåda.
– Jag äter här i restaurangen, men har med mig egen mat.
Så är nämligen restaurangen tänkt att fungera. Det finns ett rum i mitten med mikrovågsugnar där man kan värma sin egen mat.
SEB:s egen undersökning visar att maten är den näst viktigaste faktorn som fått de anställda att återvända till kontoret efter pandemirestriktionerna, efter kollegerna.