Gå direkt till textinnehållet
Lunchrummet Kim Lidholm, Richard Holmlund, David Schuman och Jonas Fockstedt äter lunch i SEB:s stora matsal i Solna. Foto: Jonas Eng

Här äter över två tusen SEB:are varje dag

Lunchrummet SEB:s kontor i Solna har en av Sveriges största lunchrestauranger. Finansliv har träffat några av de 2 100 anställda som äter lunch här varje dag.

SEB har två restauranger och ett kafé i sitt kontor i Solna, strax utanför Stockholm. Sammanlagt serverar de i snitt 2 100 luncher per dag. Allra flest luncher blir det på torsdagar, då det bland annat finns pannkakor på menyn.

– Lunchpersonalen börjar steka pann­kakor redan vid 5-tiden på morgonen. Totalt steks 5 000 pannkakor varje torsdag, säger Veronika Osmund, kommunikatör på SEB Group Real Estate.

Lunchen är subventio­nerad för de anställda på SEB, och betalas genom att blippa passerkortet. Det går även att få maten att ta med.

Några av dem som brukar äta i restaurangen är Kim Lidholm, David Schuman, Richard Holmlund och Jonas Fockstedt, som alla jobbar på it-avdelningen.

– Jag äter här varje dag jag är inne på kontoret. Det är bra mat och varierade rätter, säger David Schuman.

– Ja, det är fräsch mat och smidigt att äta här, säger Kim Lidholm.

Visa upp ert lunchrum

Hur ser lunchrummet ut hos dig? Skicka gärna en bild med en kort beskrivning till redaktion@finansliv.se.

 

Richard Holmlund instämmer:

– Jag äter oftast här, ibland i Mall of Scandinavia (köpcentret som ligger intill, reds. anm.).

Jonas Fockstedt brukar i stället ha med sig matlåda.

– Jag äter här i restaurangen, men har med mig egen mat.

Så är nämligen restaurangen tänkt att fungera. Det finns ett rum i mitten med mikrovågsugnar där man kan värma sin egen mat.

SEB:s egen undersökning visar att maten är den näst viktigaste faktorn som fått de anställda att återvända till kontoret efter pandemirestriktionerna, efter kollegerna.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord