Gå direkt till textinnehållet

Hur nätverkar jag under pandemin?

Frågor och svar Annmarie Palm svarar på frågor om etikett på arbetsplatsen.

Fråga: Jag är ny i branschen och vill gärna skaffa mig ett nätverk. Men det är svårt just nu när inga nätverks­träffar eller luncher får anordnas. Hur nätverkar jag egentligen under pandemin?

Annmarie Palm: Ja, att kunna nätverka under rådande pandemi är en av de största utmaningarna för oss alla. Samtidigt är det viktigt att hålla sitt nätverk igång och helst också föra dialog med både befintliga och nya kontakter.

Många av de nätverk som jag själv känner till har ställt om till att köra sina träffar digitalt och det är ju bra, även om möten via en skärm förstås aldrig helt kan ersätta personliga fysiska möten. Förutom att du kan hänga med vid digitala nätverksträffar tycker jag även att du ska anmäla dig till intressanta webbinarier och digitala AW:s där du kan träffa likasinnade.

Ett ställe att hålla lite extra koll på för dig som är ny i branschen kan vara Linkedin. Att du är aktiv där genom att gilla, kommentera andras och göra egna inlägg är ett effektivt sätt att göra dig synlig och bygga ditt nätverk, både nu under och efter pandemin.

Få svar på din fråga

Undrar du något om vett och etikett i arbetslivet?
Mejla din fråga till
redaktion@finansliv.se

Ett förslag kan vara att du också i ett eget inlägg sträcker ut handen och berättar om att du är ny i branschen och att du därför gärna connectar med de som har längre erfarenhet.

Du kan även söka upp intressanta profiler och skicka dem ett personligt meddelande i samband med en kontaktförfrågan. Tackar de ja till att ”connecta” så finns det ju ingenting som hindrar att du exempelvis även föreslår ett video-möte över en kaffe.

I dagsläget är ju det ­digitala nätverkandet i stort sätt allenarådande. Men det »gamla« sättet att ses ­kommer tillbaka och då är det ju jättebra att du redan värmt upp dina bransch­kontakter den digitala vägen.

Lycka till!

Svaret gavs i januari 2021.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord