Gå direkt till textinnehållet

På nya jobb

Ett smakprov ur nummer 6 som kommer ut den 29 augusti. Här listar Finansliv några som har bytt jobb den senaste tiden och intervjuar Claudia Shamoun Aslan, som är ny placeringsrådgivare på Nordea Private Banking.

Jonas Fahle blir ny marknadschef med ansvar för Max Matthiessens storkundsrelationer i Sverige och internationellt. Han tillträder tjänsten den 26 augusti. Jonas Fahle kommer närmast från tjänsten som ansvarig för affärsutveckling inom hälsa, förmåner och outsourcing på Mercer i Sverige.

Christine Näsholm har tillträtt tjänsten som HR-chef på Dina Försäkringar. Hon har än 25 års erfarenhet både som HR-chef och som linjechef. Christine Näsholm kommer närmast från eget bolag och var dessförinnan verksam inom bland annat SEB och Electrolux. Hon kommer även att ingå i Dina Försäkringar:s ledningsgrupp.

Den 5 juni utnämndes Magnus Billing till ny chef för Stockholmsbörsen efter Jens Henriksson. Magnus Billing började nya jobbet den 1 juli.

Louise Sander blir ny vd för Handelsbanken Liv. Hon tillträder sin befattning den 16 september. Louise Sander kommer närmast från tjänsten som vd för Skandia Försäljning.

Nicklas Segertoft går till Exceeds Göteborgskontor. Han kommer närmast från en roll som kontorschef på Nordea. Han har tidigare också varit kontorschef på SEB och har även haft rollen som regionsansvarig för SEB fonder. Nicklas har dessutom en bakgrund som placerings- och pensionsspecialist. Peter Falvin kommer att börja på Exceeds Malmökontor. Han har erfarenhet som derivat- och aktiemäklare från SEB och Danske Bank. Senast kommer han från en fristående mindre rådgivningsfirma.

Analyschef Jonas Ridell lämnar Enskilda efter 14 år för att gå till Danske Markets. Hans nya roll kommer vara som handlare i kommissionsverksamheten.

Gunilla Gustavsson blir försäljningschef för företag i Vardia Försäkring. Hon kommer närmast från Cardif Nordic där hon arbetat som affärsutvecklingschef. Gunilla Gustavsson har bland annat varit kontorschef på Swedbank och försäljningschef på Robur Fond och Försäkring. Hon börjar sin anställning hos Vardia i september.

AMF Fonder har rekryterat Tomas Risbecker som ny ansvarig förvaltare för AMF aktiefond Sverige. Tomas Risbecker kommer senast från Handelsbanken där han varit ansvarig för förvaltningen av de svenska fonderna. Tidigare har han bland annat drivit det egna fondbolaget WR Capital och ansvarat för svenska och nordiska fonder på Swedbank.

Tua Holgersson har utsetts till ny vd för Länsförsäkringar Fondliv. Tua är sedan våren 2011 vd för Länsförsäkringar Gävleborg. Hon har tidigare arbetat 20 år inom Skandia, bland annat som affärschef för Skandia Liv och hade dessförinnan ledande befattningar inom bank, liv och sak och som försäljningschef för Sverige.

Per-Ove Bäckström har utsetts till ny vd för Länsförsäkringar Gävleborg och tar alltså över tjänsten efter Tua Holgersson. Per-Ove Bäckström har sedan augusti 2012 varit marknadschef och bankchef inom Länsförsäkringar Gävleborg, och tillträdde vd-tjänsten den 15 augusti. Han har tidigare varit många år inom Swedbank och SEB där han senast var biträdande Regionchef inom Swedbank.

Den 19 augusti tillträdde Tomas Rosander som ansvarig för försäljningen på Movestic. Han kommer att ingå i ledningsgruppen för affärsområde Sparande och Pensioner. Tomas Rosander var tidigare på SPP som försäljningsansvarig.

Martin Sandén har börjat som Key Account Manager på Itello. Han kommer närmast från Nordnet där han varit CEO på Nordnet Pension. Martin Sandén har tidigare varit bland annat utvecklingschef på KPA Pension.

Hallå där!
Claudia Shamoun Aslan,
ny placeringsrådgivare på Nordea Private Banking. Hur är det att slå sig in i den mansdominerade delen av banken?
-Jag är väl som en kille själv. Nej, skämt åsido, det stämmer att när det gäller placeringar, aktier och aktiemäklare så är det många män. På Private Banking kompletterar vi varandra, det är olika åldrar och mixade grupper, och alla är inte stöpta i samma form. Men få är kvinnor, det är sant.
Hur stor förmögenhet har dina kunder?
-De i min kundstock har minst tre miljoner och upp till tolv miljoner i fria medel att placera. En kapitalförvaltare har 90-100 kunder, medan en personlig bankman har cirka 1 100. Så vi har mer tid att ägna åt våra kunder, som betalar 7 500 per år för det koncept vi erbjuder. Först gör vi en behovsanalys som utmynnar i en handlingsplan för året och en överenskommelse om hur kontakten ska se ut mellan oss. Vi arbetar strukturerat enligt en röd tråd så att kunden ska få ut så mycket som möjligt av oss. Det handlar om rätt fördelning mellan risk och avkastning för varje kund. Vi erbjuder kunderna att delta i olika event som Nordea Golf Masters och den 3 oktober startar en konstutställning i Stockholm där Nordea är guldsponsor. Då vippas våra kunder, genom att de bjuds på lunch och inträde.
Du har en magisterexamen från Handelshögskolan i Göteborg i bagaget. Hur fick du det här jobbet?
– Jag har jobbat i Nordea sen 2005, först på kontor som personlig bankman och som företagsrådgivare, det senare både med egen kundstock och på prospects. Jag ville specialisera mig mer och var på väg mot analytikerhållet när detta jobb dök upp. Jag gick på två intervjuer och en test för att få jobbet. Jag har rätt profil – jag är driven, målinriktad, envis och trivs med kundkontakter. Jag klarar både att förvalta kundengagemang och söka upp nya kunder. Att jaga nytt tillhör den tid vi lever i.
Var får du dina kunder ifrån nu?
-Jag är ansvarig för ett antal kontor i Stockholm – Tumba, Älvsjö och Södertälje. Där träffar jag personliga bankmän som har kunder som har nytta av vårt koncept Private Banking. Vi har också två personer som enbart jobbar med prospects hos oss och de fördelar ut nya kunder till placeringsrådgivarna. Då gäller det att matcha rätt så att personkemin stämmer.
BrittMari Lantto

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord