Gå direkt till textinnehållet
framtidsspaning Per Widemar, vd Ica Försäkring. Foto: Jessica Gow

Per Widemar, vd Ica Försäkring, om 2023

framtidsspaning »Vi behöver förstå hur kostnader utvecklas för att säkerställa att vi sätter rätt pris till våra kunder och har en lång­siktighet i vår affär.«

Hur tror du att försäkringsbranschen ­kommer utvecklas nästa år?
– En övergripande trend vi ser är att konsumenter vill kunna utföra fler tjänster digitalt och vill ha en transparens i hur produkter och priser hänger ihop.

– Inflation och oro i världen kommer leda till att konsumenter i högre grad ser över sin hushållsekonomi. Därför kommer vi se fler konsumenter som jämför och utvärderar olika alternativ.

– Bostads- och bilaffärer kommer att minska under nästa år vilket leder till att branschen kommer att ha mer fokus på att behålla sina befintliga kunder.

Hur ser utsikterna ut för Ica Försäkring 2023?
– Vår ambition är att fortsätta att växa vår försäkringsaffär genom att vara enkla och prisvärda. Inom Ica Gruppen arbetar vi även för att se över och stötta hela hushållsekonomin för våra kunder. Styrkan av att vara en del av Ica-koncernen är att vi kan erbjuda kunderna helhetslösningar för hela hushållsekonomin där våra försäkringar är en viktig del.

Vilka blir de stora utmaningarna?
– Att förstå och hantera utvecklingen av skadekostnaden i en tid med en snabbrörlig omvärld och volatil inflation. Många kostnader inom skadeförsäkring är beroende av inflation, till exempel verkstadspriser och kostnad för ­hantverkare. Vi behöver förstå hur kostnader utvecklas för att säkerställa att vi sätter rätt pris till våra kunder och har en långsiktighet i vår affär.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord