Handelsbanken erbjuder:

Personalränta, dvs billigare lån. Berätta hur det är upplagt, räntekonstruktionen och maxbelopp.

En procentenhet rabatt på internräntan. Maximalt lånebelopp: 1,5 miljon kronor.

Träningskort på gym eller liknande, till ett värde av:
2000 kronor per år.

Träning på betald arbetstid.
Nej, inte generellt.

Träningslokaler.
Ja, tillhandahålls mot avgift på vissa arbetsställen.

Hälsoundersökningar. Berätta kort upplägget (årliga, viss ålder, typ av undersökningar – webb, hälsocoacher).
Hälsoundersökning erbjuds kostnadsfritt Handelsbankens anställda efter sex månaders anställning. Från 25 års ålder vart femte år. Från 40 års ålder vart tredje år. Webbaserat konditionstest.

Psykologhjälp,  juristhjälp per telefon. Upplägg och omfattning.
Psykologhjälp efter behov, primärt arbetsrelaterat via företagshälsovård. Muntliga juridiska konsultationer upp till tre timmar.

Rikskuponger/Rikskort/subventionerad mat i egen matsal eller liknande.
Subventionerad lunch med 42 kr per dag.

Rabatter av olika slag med olika aktörer. Vilka?
Banken erbjuder inte generella rabatter med externa aktörer, mindre avtal lokalt förekommer på handlares och restaurangers egna initiativ.

Bilförmån. Till vilka, och villkor.
Behovsprövat, subventionerad leasing av personbil.

Städning, barnpassning etc. Till vilka, villkor.
Samtliga kan välja hushållsnära tjänster genom vår förmånsportal de som har barn under tolv år erhåller en snbvention på 100 kr per städtimme, brutto.

Pensionsförmåner förutom enligt kollektivavtal. Till vilka, villkor?
Individuella villkor.

Annat, vad?
Personalbil, ej subventionerad leasingbil. Försäkringar, olycksfall, sjukdom, liv, barn mot löneavdrag, Handelsbanken IF, idrottsförening med 31 olika sektioner, konstförening och konsthantverksförening, historiska sällskapet,         Vårdförsäkring mot bruttolöneavdrag, Flyttkostnader täckta av banken vid flytt på grund av byte av arbete inom banken, bidrag vid föräldraledighet 80 procent av lönen i max ett år, bildskärmsglasögon, förmåner vid studier ledighet         och lån.

Vilken roll har förmånerna? En hygienfaktor, dvs en lägsta standard som måste finnas? Eller något som eftersökt kompetens faktiskt attraheras av och väger in i värdet av anställningen om hon eller han har flera likvärdiga jobb att välja på?
Förmånerna tar sin utgångspunkt i att vi ska vara en attraktiv arbetsgivare som gör det enklare för våra medarbetare att trivas och utvecklas långsiktigt i banken. Eftersom vi vill ha en långsiktig syn på anställningen och ser positivt         på medarbetare som stannar länge, gärna till pension, måste vi har förmåner som attraherar alla åldrar.

Vilken förmån uppskattas mest/är mest populär? 
I vilken grad olika förmåner uppskattas är individuellt men den förmån som flest känner till är Oktogonen.

Berättat av Henrik Westman

#Finansfredag

Finanslivs redaktörer Aron Sigblad och Anna de Lima Fagerlind om det senaste som hänt i finans- och försäkringsbranschen, vilka trender som påverkar branschen och vad Finansliv har på gång just nu. Nytt avsnitt varje fredag.
Se veckans avsnitt
Nästa onsdag kör vi Finanslivfrukost med karriärcoachen Ewa Helander. Till frukost har vi inte hört något om att det bjuds på leverpastej, däremot serveras bland annat surdegsfrallor, chiapudding, nybryggt kaffe och juice såklart! Länk i bion.
I varje nummer av Finansliv har vi med en Spotifylista skapad av en branschprofil. Vems lista skulle du vilja ta del av?
Illustrationer av @lotta_sjoberg i #finansliv ✂️✂️ #metoo #klipput #påjobbet
Boka årets första Finanslivfrukost redan nu så slipper du göra det sen. ☕️
Följ @Finansliv på Instagram