After work?

Publicerat den 5 april 2012 kl. 17:37

Det sägs att världen är full av tappade sugar. Och just nu har jag tappat min. Jag har letat och letat men inte lyckats hitta den. Hur jag än försöker så kan jag inte komma på något att skriva på bloggen.

För ett par veckor sedan hann verkligheten upp mig. Nämligen verkligheten av att inte ha ett jobb att gå till längre. Och att inte träffa kollegerna längre.

Efter att ha arbetat heltid under 45 år i banken valde jag förra sommaren att ta avtalspension. Det var väldigt frestande och det var härligt att ha ett långt sommarlov framför sig. Och därefter väntade ett konsultjobb på Balkan som sträckte sig över hela vintern. Men för ett par veckor sedan var också konsultuppdraget avslutat.

Och nu sitter jag här och ingen behöver mina tjänster längre. Läser tidningen och promenerar ett par timmar varje dag i vårt lilla samhälle som enbart tycks vara befolkat av pensionärer.

Paniken infinner sig. Ska det vara så här? Jag som har så mycket energi och kan göra så mycket nytta fortfarande. Var det kanske ett felaktigt beslut av mig att sluta vid 62 års ålder?

Finns det någon där ute som har några goda råd?

  • Martin

    Du har erfarenheter att dela med dig så skriv allt du kan och sedan ta itu med din hobby, träna och bli iform och se till att träffa alla vänner! Vad jag avundas dig som är i pension… Och jag är bara 27 🙂