Giftermål, en dyr men bra affär

Publicerat den 7 maj 2012 kl. 16:43

I helgen ska jag på bröllop. Och alltid när någon pratar om bröllop så tänker jag på hur dyrt det är. Såklart så tänker jag på vilken underbar sak det är, att två personer lovar varandra evig kärlek, men strax därefter så frågar jag mig hur folk kan ha råd ibland.

Bröllopsindustrin är en mångmiljardaffär som omsätter en stor påse pengar i Sverige varje år.  Allt från bröllopsfotograf till bröllopstårta ska bokas och inhandlas. Och kostnaderna rinner iväg väldigt snabbt.

Ett bröllop kan landa på allt mellan 10 000-500 000kr. Såklart beroende på hur ens drömbröllop ser ut, och hur många man ska bjuda in. Det finns alltid kostnader som man glömmer bort. Och även de budgetar som finns att finna på internet har svårt att innehålla allt.

Men det finns lite genvägar. När man bokar saker så som lokal, klippning, catering m.m. så är mitt tips att inte säga att det är till ett bröllop som ni bokar. Oftast kan det uppfattas som att företagen lägger på en marginal när de ger kostnadsförslag till ett bröllop. Och i vissa fall är det rätt att dom har det, men ibland inte- så det är värt att prova.

Sen är det där med att njuta. För många så finns det ingen annan dag som är så dyr under hela ens liv.

Ska man låna till ett bröllop? Alla har såklart inte råd med att ha ett drömbröllop á la Hollywood. Och jag tycker att man ska mätta mun efter matsäcken. Har man inte pengar själv eller att ens familj kan vara med och bidra så är inte det hela världen. Det viktigaste är faktiskt att man gifter sig, och att man lovar varandra att leva ihop tills döden skiljer en åt.