Att köpa guld eller sälja?

Publicerat den 16 augusti 2011 kl. 12:49

De senaste dagarna har en het debatt flödat mellan Finanslivs bloggare Claes Hemberg som kallade vissa investerare i guld för ”huliganer” och personer som investerar i guld som inte känner igen sig i beskrivningen. Det har varit intressant att se hur infekterat ämnet tycks vara.

Själv har jag dragit nytta av det höga guldpriset och gjort mig av med några smycken som ingen någonsin mer kommer att använda. Vad gör du, köper eller säljer guld? /Unn

Ny soffa? London-resa?
Ny soffa? London-resa?
  • Svårt att säga.. Frågan är om guldpriset kommer fortsätta upp eller inte. Vad gäller att säja guldsmycken online så gäller det dock att kolla upp värderingsavgifterna hos köparna först. De kan vara rätt så saftiga, minst sagt.

  • Att sälja guld via dessa skojare är ett vågspel, precis som SVTs reportage visade. Måste man prompt sälja guld, något jag inte anser att man ska göra om det inte verkligen kniper, bör man kontakta seriösa guldhandlare.

    Köpa guld är ligger väl närmast till hands för mig. Om inte annat har det visat sig vara en mycket stabilare placering än börsen. Men det är samma sak där, se upp med var du handlar. Själv köper jag uteslutande av Liberty Silver.