Det där digitala

Publicerat den 11 september 2010 kl. 00:31

Lämnade Stockholm morgonen efter releasefesten för att åka till San Francisco med Sveriges Tidskrifters styrelse. Här träffar vi spännande människor och pratar digital utveckling och hela tiden funderar jag, hur kan vi använda detta på Finansliv?

I går träffade vi Sara Öhrvall som arbetar med utveckling på Bonniers här i San Francisco. Vi pratade om läsplattor och Bonniers Ipad-plattform mag+. Ganska snart kunde jag konstatera att det där får de stora förlagen ägna sig åt än så länge. Vi kan haka på när utvecklingskostnaderna är tagna och konsumtionsmönstret redan är ändrat.

I dag var vi Google (världens coolaste arbetsplats?) och jag ställde frågan om hur vi magasin ska förhålla oss till den digitala världen. Svaret: skapa team som bara får experimentera och får fria händer. Sure, och vem ska vi göra tidningen?

Slutsatsen för en tidskrift som vår får bli att man gör det man kan, hakar på lite sent och väljer var man lägger krutet. Själv är jag väldigt stolt över finansliv.se även om vi inte har utvecklat en endaste app än. /Unn

Finansliv-redaktör på Google. Notera beachvolley-planen i bakgrunden.