Högtflygande planer

Publicerat den 11 maj 2011 kl. 09:46

Jag hade härom dagen besök av några nordiska kolleger. En punkt på dagordningen var att se Stockholm från toppen av Globen, något som uppskattades av gästerna Carsten Jörgensen, Finans i Danmark, Svein Åge Eriksen, Finansfokus i Norge och Lars H Knudsen från Forsikring i Danmark.

Turen upp till Globens tak kunde också ses som en symbol för höjden på alla idéer som snurrade runt under dagen. Bland annat pratade vi om Ipad-lösningar och hade god hjälp av Pontus Jeppsson, affärsutvecklingschef på IDG, som har släppt flera magasin på Ipad, senast M3 som lanserades i går.

Vi funderade på när och om våra magasin skulle passa för Ipad, om våra läsare har eller kommer att skaffa sig läsplattor och om de i så fall vill ta del av vårt material i den kanalen. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att åsikterna var minst sagt blandade.

Finansliv har hittills släppt en app för Iphone, där man kan följa flödet på www.finansliv.se på ett fint sätt i telefonen. Den kommer snart även för Ipad och Android. Magasinet finns sedan länge tillgängligt som pdf-tidning via apparna Qiozk och Paperton. Men ska vi göra något mer? En fullt ut anpassad version av Finansliv för Ipad? Inte än, är det beslut som jag kommit fram till efter vår inspirerande nordiska dag. Eller vad tycker ni? /Unn

Unn Edberg, Finansliv, Svein Åge Eriksen, Finansfokus, Carsten Jörgensen, Finans