Redaktionell allokerings-miss

Publicerat den 1 juni 2012 kl. 14:20

Halvspringande i regnet från pressträff med Catella fondförvaltning kan jag bara konstatera att redaktionen denna dag gjort mer eller mindre lyckade allokeringar (av oss själva). Bildredaktör-Jeppsson och redaktör-Lantto har tagit det säkra före det osäkra och placerat sig vid en portugisisk poolkant (varifrån det kommer glada sms) respektive en vingård i Alsace.

Sämsta läget denna ofattbart regniga och kalla juni(!)-dag har nog marknads-Björndotter, som vid lunch gav sig iväg till ett studentfirande med bara ben under en fin festklänning (”det är faktiskt sommar”). Kvar på redaktionen är reporter Johan Persson och undertecknad som njuter av denna utsikt från fönstret på Olof Palmes gata:

Bara regn hos oss

Vad sa Catella om allokering? Ja, där handlade det mer om deras relativt nya fond Catella Nordic Fixed income Opportunity som har möjlighet att placera i allt från företagsobligationer till statspapper, detta för att kunna säkra upp tillgångarna i denna tid av oro och givetvis skapa avkastning. Dessutom ser förvaltarna Magnus Nilsson och Fredrik Tauson till att hålla en god påse tillgångar likvid för att kunna tjäna pengar på den finansiella krasch som de båda förutspår blir resultatet av den eskalerande eurokrisen inom det närmaste halvåret. /Unn