Vi ändrar oss!

Publicerat den 5 mars 2012 kl. 17:53

Under februari genomförde Finansliv fyra fokusgrupper. De var en följd av en enkätundersökning där 100 läsare svarat på frågor om tidningen. Nu ville vi veta lite mer på djupet om vad läsarna ville ha. Vi anlitade en proffsig leverantör som samlade läsarna i olika grupper, det var yngre och äldre, bankanställda och försäkringsfolk. I nära två timmar bläddrade de i tidningar, värderade omslag på skalor och diskuterade, ibland livligt, tidningens innehåll.

Den första känslan av fokusgrupperna var: ”Vilka underbara läsare som tar sig tid att prata om vår tidning en kväll i utbyte mot ett ynka presentkort”. Nästa tanke var inte bara en tanke utan en lång att-göra-lista. För våra läsare tyckte givetvis massa saker. Och många åsikter var kloka.

Under våren kommer Finansliv att finputsas för att bättre motsvara era önskemål. Det kommer både att hända saker med innehållet och med layouten.

Några nyheter redan till nästa nummer:

– Startsidorna som tidigare har inlett blocken Finansbranschen och Finanslivet försvinner. I stället inleds blocken med ett uppslag och en tydlig vinjett om vad som ska följa. Tydlighet är ett nytt ledord och vi kommer att jobba mycket på att hjälpa läsare att navigera rätt i läsningen, särskilt när artiklar ligger över flera sidor.

– Så gjorde vi. En ny avdelning där en arbetsgrupp berättar hur man löst ett problem. Det blir konkret och verklighetsnära.

– Frukost med. Personlig intervju över en frukost med en aktuell person i branschen, som inte ska prata om sitt företag utan om sina drivkrafter och sin yrkesbana.

Omslagen kommer att bli ännu tydligare och vi kommer alltid att ha en person i branschen som pryder omslaget. Försök vi gjort med kända personer utanför bank, försäkring och finans gillas inte, så vi rättar oss i ledet. Nästa gång finns en Sverigechef, som inte fyllt 40, på en bank på Finanslivs omslag. Kan du gissa vem? /Unn

  • Tia

    Vilket spännande arbete. De nya avdelningarna låter kanonbra! Lycka till med omgörningen!