Gå direkt till textinnehållet

Att lova trygghet och leverera ångest

Plats TCO-parken, Strandgatan 1, Visby
Tid 1 juli 2015, 14:00 - 15:00
Pris Gratis:- exkl. moms

Finansliv och Bliwa arrangerar ett seminarium i Almedalen om bristen på begriplighet hos aktörer som banker och försäkringsbolag.

Sverige är ett av världens mest avreglerade länder. Med avregleringar kommer valfrihet – men förstår vi vad vi har att välja på? Många branscher utgår från sig själva och sina egna begrepp när de kommunicerar med oss medborgare. Det handlar om finstilta villkor och komplicerad information kring viktiga vardagliga frågor som berör praktiskt taget alla människor: Vill du ha ett elavtal med enkeltariff eller tidstariff? Vad betyder ”schablonskatt för direktsparande i fonder”?

Vad menas egentligen med ”försäkringsbelopp” eller ”ekonomisk invaliditet”? Hur många megabytes surfhastighet behöver du egentligen?

Under seminariet diskuteras problemet med att banker och försäkringsbolag lovar trygghet men i praktiken snarare skapar osäkerhet och ångest.

Vid seminariet presenteras även helt nya siffror från Begriplighetsindex, en mätning som jämför begripligheten i kommunikation mellan olika branscher. Bliwas expert finns på plats efteråt för frågor och diskussion.

I panelen, som leds av Unn Edberg på Finansliv, finns Patrik Hadenius, chefredaktör, Språktidningen. Johan Gunnarson, vice vd, Bliwa Livförsäkring. Ingela Gabrielsson, privatekonom, Nordea. Carola Määtä, kommunikationsdirektör, Försäkringskassan.

Välkommen till TCO-parken den 1 juli klockan 14-15!

Talare

Patrik Hadenius, Språktidningen

Johan Gunnarson, Bliwa Livförsäkring

Ingela Gabrielsson, Nordea

Carola Määtä, Försäkringskassan

Dela eventet