Gå direkt till textinnehållet

Business Model Finance 2015

Plats Nalen Konferens, Regeringsgatan 74, Stockholm
Tid 11 mars 2015, 11:30 - 17:00
Pris 2995:- exkl. moms

Business Model Finance äger rum den 11 mars 2015 kl 11.30–17.00Nalen Konferens.

Finansbranschens affärsmodeller utsätts för stora utmaningar. Det ökade regeltrycket skapar nya förutsättningar för branschens aktörer och den digitala utvecklingen medför ett förändrat konsumentbeteende. Vi ser också strukturella förändringar i värdekedjan när branschens aktörer omvärderar sin position och sin affärstrategi.

För tredje året arrangeras halvdagskonferensen Business Model Finance. I år har vi ett särskilt fokus på transparens och förtroende för branschen. Vi lyfter fram strategiförändringar inom bolagen och aktuella praktikfall.

Program och talaragenda

11:30 Moderatorerna Unn Edberg, chefredaktör och vd för Finansliv och Linus Malmberg, vd för Cordial Business Advisers hälsar välkomna

UnnLinus-250x150

11:35 Gemensam lunch

12:15 Finansmarknadsminister Per Bolund inledningstalar på Business Model Finance 2015.

perbound3-300x284

12:30 Affärsmodellutvecklingen på bank-, finans- och försäkringsmarknaden
Linus Malmberg, VD för Cordial Business Advisers om Affärsmodellutvecklingen – på bank-, finans- och försäkringsmarknaden

12:45 Samverkan mellan samhällsengagemang och bankaffär
Michael Wolf, Koncernchef Swedbank om hur samhällsengagemanget och bankaffären samverkar. Michael Wolf kom till Swedbank i mars 2009 och har sedan dess arbetat mycket med bankens värdegrund som går tillbaka med rötterna. Swedbank har sedan länge ett stort samhällsengagemang.

MWolf

13:15 Bensträckare

13:45 Panelsamtal: Så jobbar vi med transparens i praktiken

  • Öyvind Thomassen, Chef i Skandias bank om beslutet att lyssna på kunderna och införa öppna schyssta villkor för bolåneräntorna och vilka effekter och respons man fått. Öyvind Thomassen byggde upp Skandias norska bankverksamhet under början av 2000-talet tills han 2010 började i sin nuvarande roll.
  • Helena Palmgren, VD Brummer Life om nya tydliga värdebesked till kunderna och hur de har mottagits. Helena Palmgren har gjort sig känd som en stor förespråkare av transparens och har sedan hon gick in i sin nuvarande roll för ett år sedan arbetat hårt med detta.
  • Daniel Eriksson, produktdirektör Folksam, talar om vilka baksidor som kan finnas med öppenhet, är transparens alltid bra? Daniel Eriksson är en av landets tyngsta experter på försäkringsprodukter.

triobmf-300x111

14:45 Eftermiddagskaffe

15:15 Att nå sina drömmar – på ett ekonomiskt hållbart sätt
Henrik Rosvallgrundare och VD för Dreams, tjänsten som gör det roligare och enklare för den yngre generationen att spara och spendera smartare. En motvikt till oansvarig konsumtion och ett sätt för användarna att få hjälp att nå sina sparmål snabbare. Henrik har tidigare varit marknadschef på Avanza, där han identifierade ett gap mellan bankernas erbjudanden och framför allt de unga kundernas behov, vilket lett till fram till skapandet av Get Dreams.

Henrik-Rosvall--200x300

15:35 Framtidens affärsmodell för sakförsäkring
Patrick Bergander, VD Trygg-Hansa. Hör den nyblivna VD:ns visioner för hur framtidens affärsmodeller för sakförsäkring ser ut och vilka utmaningar Trygg-Hansa står inför. Sedan juni 2014 VD för Trygg-Hansa där han tidigare var finanschef. Han har tidigare erfarenhet från bland annat If och Electrolux.

15422840063_e49cc2cc35_z

16.00 Börsens affärsmodell, konkurrensläget och regelverken
Magnus Billing, VD Nasdaq OMX om hur konkurrens och nya regler påverkar börsens affärsmodell. Magnus Billing kom till OM 2001 och blev VD för knappt två år sedan. Tidigare har han bland annat arbetat på Framfab under IT-eran och med EU-rätt.

M-Billing_WRE4255-198x300

16:25 Konjunkturpanelen: vad väntar runt hörnet – i Sverige och världen
Kvalificerad diskussion om konjunkturläget, makrofrågor samt aktuella och viktiga internationella tendenser på våra marknader. I panelen ingår:

  • Anna Felländer, chefsekonom Swedbank
  • Annika Winsth, chefsekonom Nordea
  • Martin Flodén, vice Riksbankschef (med fokus på penningpolitik/finansiell stabilitet)

16:55 Avslutning av Business Model Finance med Unn Edberg och Linus Malmberg

17:00 Slut

Arrangörer:

Finansliv logo-cordial-bms13

Dela eventet