Gå direkt till textinnehållet

FinTech Stockholm 2015 – eventet som ger järnkoll på fintech

Plats Lundqvist & Lindqvist Klara Strand, Klarabergsviadukten 90, Stockholm
Tid 18 november 2015, 09:00 - 17:10
Pris 4450:- exkl. moms

OBS! Detta evenemang är nu fullbokat. 

Den 18 november får du under en heldag en unik inblick i finansbranschens digitala transformation.

Du får höra de svenska fintech-stjärnorna beskriva sina affärsmodeller och ge insyn i vilka mönster de ser på marknaden. Dessutom möter du investerare som vet vad som utmärker en framgångsrik finansiell start-up just nu.

Konferensen FinTech Stockholm riktar sig till dig som arbetar med affärer, IT, produktutveckling, investeringar och kundupplevelse och som är intresserad av digitaliseringen av bank- och försäkringserbjudanden.

 

FintechStockholm arrangeras av Finansliv och Breakit.

Observera att din bokning är bindande!

Talare

Anders Borg. Sveriges finansminister under åtta år. Numera arbetande vice ordförande i en av Norra Europas största internetinvesterare, familjen Stenbecks bolag Kinnevik, som bland annat investerar tungt i nya finansiella tjänster för konsumenter i utvecklingsländer.

Kerstin Cooley, partner på riskkapitalbolaget Moor, som hon har grundat tillsammans med Kaj Heed, mannen bakom mobilspelet Angry Birds. Kerstin Cooley har tidigare arbetat i SEB:s investeringsteam i Sverige och USA och har 20 års erfarenhet av finans- och it-industrin i Sverige och Silicon Valley.

Johan Lundberg, grundare till riskkapitalbolaget NFT Ventures, som investerar i nordiska fintech-bolag. Har det senaste året gått in som delägare i bland annat crowdfundingplattformen Tessin, betaltjänsten Mondido och juridiksajten Avtal24. Är även en av initiativtagarna till Stockholms nya fintech-inkubator, tillsammans med STING.

Miriam Grut Norrby, investment manager, Schibsted Growth. Jobbade tidigare på Facebook men arbetar nu på mediejätten Schibsted med uppdraget att hitta nya fintech-startups att investera i. Styrelseledamot i Lendo, Mittbolån och Suredo.

Sofie Lundström, medgrundare och vd Toborrow, Sveriges första peer to peer-plattform för företagslån. Arbetade tidigare på Handelsbanken, främst med Corporate Finance men även i kontorsrörelsen där hon såg problemet med att mindre företag har svårt att få lån – något som Toborrow vill åtgärda.

Joel Eriksson Enquist, investment advisory manager. Arbetar på det svenska riskkapitalbolaget Creandums kontor i Silicon Valley, med att hjälpa nordiska entreprenörer göra rätt när de expanderar till USA. Creandum är bland annat investerare i bitcoingrävaren KNC Miner och musiktjänsten Spotify.

Johan Ståhle, medgrundare till Dreams som satsar på att skapa nya sätt att spara, spendera och låna pengar på; finansiella produkter som utmanar dagens föråldrade banktjänster.

Frank Schuil, medgrundare till bitcoin-mäklaren Safello som tidigare i år deltog i den brittiska storbanken Barclays acceleratorprogram i London.

Robert Pohl, vd och medgrundare till Mondido Payments. Har 15 års erfarenhet av entreprenörsskap och teknik på bland annat TV4, TimeWarnerCable och Skype. Driver nu betalföretaget Mondido som tillhandahåller nya sätt att öka betalkonverteringen för försäljning online.

Kristian Jacobsson och Henrik Sigland, Pensionera. Driver Pensionera.se med syfte att ge kunden ökad transparens, personlig rådgivning och möjligheten till att göra förändringar för att förbättra sin pension.

Program

 • 08:30

  Frukostmacka och registrering

 • 09:00

  Introduktion

  Olle Aronsson, Breakit, lägger fundamentet för dagen.

  Utblick över svenska fintech-landskapet.

 • 09:30

  Ny marknad för företagslån

  Kan frisörer, bilmekaniker och pizzerior bli banker?

  Sofie Lundström, Toborrow

 • 10:15

  Kort paus

 • 10:30

  Att skapa den perfekta köpupplevelsen

  Robert Pohl, Mondido

 • 11:15

  Så får vi 90-talisterna att spara

  Johan Ståhle, Dreams

 • 11:45

  Bank-ID banar väg för blixtsnabbt fondbyte

  Henrik Sigland och Kristian Jacobsson, Pensionera

 • 12:15

  Lunch

 • 13:12

  Är universalbanken död?

  Lars Frösslund, Cognizant

 • 13:15

  Vad tror Anders Borg om framtidens bank?

  Anders Borg, vice ordförande i Kinnevik

 • 13:45

  Uppdrag: Hitta nästa Klarna

  Johan Lundberg, NFT Ventures

 • 14:15

  Trendpanel: Svenska fintechinvesterare

  Vilket segment är hetast just nu?

  Kerstin Cooley, Moor,

  Joel Enquist, Creandum,

  Johan Lundberg, NFT Ventures,

  Miriam Grut Norrby, Schibsted

 • 15:15

  Kafferast och mingel

 • 15:45

  Så kan kryptovalutor förändra bankväsendet i grunden

  Frank Schuil, Safello

 • 16:30

  Finansrelaterade konsumenttjänster i mobilen

  Vad är nästa steg?

  Miriam Grut Norrby, Schibsted

 • 17:00

  Avrundning

Dela eventet