Gå direkt till textinnehållet

Karriärfrukost 2011

Tid 23 mars 2011

 

Redaktionsbloggen 23/3 – 2011

Tro inte att livet är perfekt”

Finanslivs karriärfrukost bjöd på många guldkorn i morse, då AMF:s Ingrid Bonde och Avanza Banks Nicklas Storåkers bjöd på sina erfarenheter. Ingrid Bonde kompletterade till exempel rådet om att välja rätt chef, vilket inte alltid är så lätt att veta innan, att åtminstone byta jobb om man inte trivs med chefen.

– Annars kommer du aldrig bli harmonisk på jobbet, inte göra ett bra jobb och därför inte få den karriär du vill ha.

Hon varnade också för tron att det ska gå att göra allt hela tiden.

– Man ska inte tro att livet är perfekt, när all tid finns för vänner, karriär och familj, ett Solsidan gånger sju. Du får göra prioriteringar vad som är viktigt för dig. Vi är inte offer, utan vuxna människor med ansvar för våra liv.

Att  köpa hjälp var ett annat av Ingrid Bondes råd och hon berättade om hur hon som ung bodde i en liten lägenhet som alltid var stökig, och hur hennes mamma kom på besök.

– Till och med min mor, som kom från fattiga Småland, sa ”skaffa städerska”. Då kände jag att jag fick absolution och har köpt hjälp sedan dess.

Nicklas Storåkers berättade om hans stora rädsla för att misslyckas och att det tog några år för honom att inse och acceptera den känslan.

– Vi har ett stort ansvar eftersom vi förvaltar mycket pengar för folk – då måste man vara rädd för att misslyckas.

– Misstag gör man hela tiden, men ett misslyckande är ett större skeende, där man gör samma misstag om och om igen, sa Nicklas Storåkers.

– Du får aldrig slå dig till ro och bli för mätt och självgod. Då gör du misslyckanden i din pösighet, sa Ingrid Bonde.

Nicklas Storåkers gav också en klockren bild av hans upplevelse av HQ Bank-krisen, som i andras ögon spillde över på Avanza Bank eftersom de hade samma huvudägare.

– Vi har aldrig någonsin haft samma verksamhet, fick vi förklara om och om igen.

– Jag hade en känsla i huvudet av att jag gick på trottoaren i en fin, vit sommarkostym och plötsligt kör en bil förbi och stänker upp tre ton gegga över mig. Och jag kände bara – vad har jag gjort ?!

Redaktör Åsa Berner

 

 

 

 

Dela eventet