Fullbokat
EVENT

Finanslivfrukost – få bättre koll på beteendeekonomi

EVENTET ÄR FULLBOKAT - NY CHANS I APRIL 2019

Finanslivfrukost gästas av Elin Helander forskningschef på Dreams och författare till boken Hjärnkoll på pengarna. Hon vill få oss att spara bättre genom att undervisa om hur hjärnan fungerar.

Plats Armémuseum, Riddargatan 13, Stockholm (lokal hörsalen)
Tid 28 november 2018, 07.30 - 09.00
Pris 240:- exkl. moms

 

EVENTET ÄR FULLBOKAT – NY CHANS I APRIL 2019

Ekonomi handlar om beteende. Hjärnan vill åt snabba belöningar vilket sparande inte är – när man sparar skjuts belöningen upp till senare. Vill man förändra sin ekonomi måste man ändra sitt beteende. Elin Helander, kognitionsvetare och författare till boken Hjärnkoll på pengarna, kommer den 28 november att föreläsa om beteendeekonomi och förklara varför vi har så svårt att ta bra ekonomiska beslut.

Elin Helander

Alexander Donka

Läs Finanslivs intervju med Elin Helander här.

Finansliv bjuder in till en informativ och nödvändig frukostföreläsning precis innan julhandeln sätter igång på riktigt. Passa på att lära dig mer om din hjärna och hur du kan träna den till att fatta bättre ekonomiska beslut.

Elin Helander, som också är forskningsansvarig på fintechbolaget Dreams, kommer även att prata om nudging, varför det fungerar och vad du behöver veta för att kunna ta bättre beslut när du utsätts för det så kallade knuffandet.

Frukosten passar både dig som privatperson och för dig i branschen som vill lära dig mer om dina kunders och din omgivnings beteende.

Efter föreläsningen finns möjlighet att köpa boken Hjärnkoll på pengarna till rabatterat pris.

Vill ni göra en större bokning från ditt företag? Kontakta event@finansliv.se så hjälper vi till.

Observera att din anmälan är bindande. Biljetten kan däremot överlåtas till en vän eller kollega. I priset ingår frukost som serveras i restaurang Artilleriet på Artillerigatan 13.

 

 

 

 

Talare

Elin Helander,
forskningsansvarig på sparappen Dreams och författare till boken Hjärnkoll på pengarna

Program

 • 07.30

  Frukostmingel i restaurang Artilleriet

 • 08.00

  Föreläsningen börjar i hörsalen

 • 08.45

  Frågestund

 • 09.00

  Avslut

Dela eventet

#Finansfredag

Finanslivs redaktörer Aron Sigblad och Anna de Lima Fagerlind om det senaste som hänt i finans- och försäkringsbranschen, vilka trender som påverkar branschen och vad Finansliv har på gång just nu. Nytt avsnitt varje fredag.
Se #finansfredag här
Ylva Lipkin är konstansvarig på SEB. Har du en kollega vi borde skriva om? Maila oss på redaktion@finansliv.se eller DM här! Foto: @ylvasundgren
Fredrik Hjorth är äventyrare och har tältat på SEB:s tak. Har du en kollega vi borde skriva om? Maila oss på redaktion@finansliv.se eller DM här! Foto: @donkadoo
Arijola Delija har startat ett tjejmingel på @modernaforsakringar Har du en kollega vi borde skriva om? Maila oss på redaktion@finansliv.se eller DM här! Foto: @larsjanssonphotography
Bernt Andersson på @afa_forsakring bygger modellflygplan på fritiden.✈️ Har du en kollega vi borde skriva om? Maila oss på redaktion@finansliv.se eller skicka DM här! Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram