EVENT

Finanslivfrukost – få bättre koll på beteendeekonomi

Finanslivfrukost gästas av Elin Helander forskningschef på Dreams och författare till boken Hjärnkoll på pengarna. Hon vill få oss att spara bättre genom att undervisa om hur hjärnan fungerar.

Plats Armémuseum, Riddargatan 13, Stockholm (lokal hörsalen)
Tid 28 november 2018, 07.30 - 09.00
Pris 240:- exkl. moms

Ekonomi handlar om beteende. Hjärnan vill åt snabba belöningar vilket sparande inte är – när man sparar skjuts belöningen upp till senare. Vill man förändra sin ekonomi måste man ändra sitt beteende. Elin Helander, kognitionsvetare och författare till boken Hjärnkoll på pengarna, kommer den 28 november att föreläsa om beteendeekonomi och förklara varför vi har så svårt att ta bra ekonomiska beslut.

Elin Helander

Alexander Donka

Läs Finanslivs intervju med Elin Helander här.

Finansliv bjuder in till en informativ och nödvändig frukostföreläsning precis innan julhandeln sätter igång på riktigt. Passa på att lära dig mer om din hjärna och hur du kan träna den till att fatta bättre ekonomiska beslut.

Elin Helander, som också är forskningsansvarig på fintechbolaget Dreams, kommer även att prata om nudging, varför det fungerar och vad du behöver veta för att kunna ta bättre beslut när du utsätts för det så kallade knuffandet.

Frukosten passar både dig som privatperson och för dig i branschen som vill lära dig mer om dina kunders och din omgivnings beteende.

Efter föreläsningen finns möjlighet att köpa boken Hjärnkoll på pengarna till rabatterat pris.

Observera att din anmälan är bindande. Biljetten kan däremot överlåtas till en vän eller kollega. I priset ingår frukost.

 

 

 

 

Talare

Elin Helander,
forskningsansvarig på sparappen Dreams och författare till boken Hjärnkoll på pengarna

Program

 • 07.30

  Frukostmingel

 • 08.00

  Föreläsningen börjar

 • 08.45

  Frågestund

 • 09.00

  Avslut

Dela eventet
Boka plats

#Finansfredag

Finanslivs redaktörer Aron Sigblad och Anna de Lima Fagerlind om det senaste som hänt i finans- och försäkringsbranschen, vilka trender som påverkar branschen och vad Finansliv har på gång just nu. Nytt avsnitt varje fredag.
Se #finansfredag här
Dagens ord. #finansinspektionen meddelade idag att det kontracykliska buffertvärdet höjs till 2,5 procent 19 sep 2019.
En av våra mest lästa texter handlar om ett av våra längsta ord. Säg det snabbt tre gånger! #finansliv #idd
Taina Malén, global marknadsdirektör för Star Stable, som gjort succé världen över med sitt hästspel riktat mot unga tjejer, kommer berätta hur man bygger ett starkt community kring sin produkt och får engagerade användare. Missa inte Fintech Stockholm på Berns den 27 september.
Fintech Stockholm nästa! Den 27 september anordnar Finansliv och Breakit en heldagskonferens ihop. Boka din biljett idag för en dag med kunskap, nätverkande och inspiration. Spana in hela programmet i länken i bion.
En vecka senare och vi är fortfarande så glada att så många sprang Finansloppet!
Följ @Finansliv på Instagram