Gå direkt till textinnehållet

MEDIERUSET 2019

Välkommen till branschens löpartävling och årets Medierus 2019!

Plats STOCKHOLMS STADION, LIDINGÖVÄGEN 1
Tid 5 september 2019, 16:00-18:00
Pris 600:- inkl. moms

Här hittar du startlistan för Medieruset 2019.

Där hittar du ditt startnummer och kan söka på ditt namn genom att klicka Ctrl + F.

Medieruset är både en löpartävling och ett branschmingel för alla som jobbar i mediebranschen. I år finns möjlighet att bli partnerföretag till Medieruset kostnadsfritt.

Tävlingen
Banan är ca 3,8 km lång och går genom Lill-jansskogen. Alla anmälda tävlar individuellt och vi utser bästa man och bästa kvinna. Om ni är minst tre personer och max tio kan ni bilda ett lag. Läs mer under rubriken lag.

Arrangör
Tidningen Journalisten i samarbete med Finansliv.

Tid
Uppvärmning startar kl. 15.45. Medieruset startar kl. 16.00.

Dag
Torsdag den 5 september 2019.

Plats
Start och mål är på Stockholms stadion och ni springer i Lill-Jansskogen. Garderob och picknick är på GIH.

Startgrupper
Vid bokning väljer du vilken startgrupp du ska tillhöra baserat på vilken tid du tror att du springer loppet på. Observera att din startgrupp inte påverkar ditt resultat då tiden mäts med chip när du passerar start- och målgång. Personer i samma lag behöver inte heller vara i samma startgrupp.

Deadline

Sista dag att anmäla sig till Medieruset är den 23 augusti.

Sista dag att göra ändringar är den 26 augusti kl. 11.00

Startgrupp 1: under 18 minuter
Startgrupp 2: 18-20 minuter
Startgrupp 3: 20-23 minuter
Startgrupp 4: 23-30 minuter
Startgrupp 5: över 30 minuter

Startlista
Startlista och startnummer publiceras den 29 augusti här på sajten.

Lag
Om ni är minst tre personer och max tio kan ni bilda ett lag. Det går självklart att anmäla flera lag, då tävlar du både individuellt och för ditt lag. Vi utser lagvinnare i tre klasser: kvinnor, män och mixat. Folk i samma lag behöver inte alla vara anmälda i samma startgrupp – man utgår från sin egen tid och det är de tre snabbaste tiderna som räknas, men alla i laget är med och delar på priset om ni vinner.

Lagnamn
Vill ni bilda ett lag så fyller ni i lagnamnet vid anmälan. Om ni väljer att döpa ert lag till INGRESSEN (med versaler) och någon skriver ingressen istället, tillhör dessa två olika lag. Lagnamnet måste alltså vara identiskt för att laget ska bli helt.

Ändringar
Om du vill byta lag, startgrupp eller göra andra ändringar så maila medieruset@journalisten.se senast den 26 augusti kl. 11.00.

Nummerlappsutdelning
Du kan hämta din nummerlapp den 2 och 3 september mellan kl. 10.00 och 19.00 i Intersports butik på Drottninggatan 53 eller den 5 september mellan klockan 14.30 och 15.30 vid ingången till Stockholms Stadion på Lidingövägen. Det går bra att en eller ett par personer hämtar nummerlappar till hela laget. Förbered gärna en lista med kollegernas startnummer för snabbare utlämning.

Ombyte och garderob
Möjlighet till klädombyte finns i omklädningsrummen på GIH. Garderob finns i gymnastiksalen på GIH. På din nummerlapp finns en klisterlapp med ditt startnummer som du kan fästa på din väska.

Picknick
Efter målgång blir det picknick i gröngräset på gräsplanen mellan Idrottshögskolan och Stadion. Det är också här som prisutdelningen sker. Vid regn är vi inne i en av GIH:s gympasalar.

Pris
Ordinarie pris är 444 kronor ex. moms (555 kr ink. moms) och gäller fram till och med 30 juni. I priset ingår tidtagning, picknick, dryck, medalj. Mellan 1 juli och 23 augusti är priset 480 kronor ex. moms (600 kr ink. moms). Som partnerföretag erhålls 15 % rabatt när man gör en gruppbokning.
Ingen efteranmälan på plats.

Biljettköp
Om ni vill göra en större bokning från ditt företag kan vi skicka en excel-mall där ni smidigt fyller i info om alla era deltagare. När ni är färdiga skickar ni tillbaka filen till Journalisten och vi återkopplar med en faktura på totalbeloppet.

Betalning
Väljer du att betala med kort så kan du betala direkt här på sajten. Väljer du faktura tillkommer en avgift på 25 kronor.

Anmälan
Din bokning är bindande. Vi betalar ej tillbaka deltagaravgiften, men du kan kostnadsfritt överlåta din plats till en kollega. Är din kollega av annat kön vänligen meddela oss så att tidtagningen blir rätt.

Partnerföretag
Att vara med som partnerföretag innefattar inga kostnader för er. Att vara partner innebär att ditt företag marknadsför Medieruset internt på er arbetsplats (vi förser er med material), och i utbyte sänker vi priset på anmälningsavgiften med 15% för alla som anmäler sig från ert bolag. Vill ditt företag vara med som partner? Ring Johanna Fock, eventansvarig: 0768-68 68 21 eller mejla till medieruset@journalisten.se.

Nyfiken på förra årets lopp? Bilder finns här!

Medieruset anordnas i samarbete med:


Program

 • 14:00

  Nummerlappsutdelning

 • 15:45

  Uppvärmning på Stockholms Stadion

 • 16:00

  Startgrupp 1 (vit)

 • 16:02

  Startgrupp 2 (blå)

 • 16:04

  Startgrupp 3 (grön)

 • 16:06

  Startgrupp 4 (rosa)

 • 16:08

  Startgrupp 5 (gul)

 • 17:00

  Picknick och prisutdelning på GIH

Dela eventet