Äntligen har finansfolket fått en egen tidning

Visst är det konstigt, tänkte jag.
Att Sveriges viktigaste bransch inte har en branschtidning.

Jag pratar om finansbranschen, själva nervsystemet i hela ekonomin. Banker, försäkringsbolag och finansbolag skapar ju förutsättningen för all annan verksamhet i samhället. Så varför har det inte funnits någon branschtidning?

Ja, inte är det för att dramatiken saknas. Det finns mängder av känsloladdade ögonblick att beskriva. Vem minns inte bilderna av när Lehman Brothers-anställda kom ut ur byggnaden med sina lådor, eller när hyllade Carnegie miste sitt banktillstånd.

Inte heller är det för att det saknas lysstarka fixstjärnor i branschen. Christer Gardell, Mats Qviberg och Annika Falkengren är bara några.

Det saknas inte heller utveckling. I en bransch där verksamheten pågår 24 timmar om dygnet och 7 dagar i veckan i hela världen – en bransch som ständigt har ögonen på sig av myndigheter, politiker och kunder – i den branschen sker hela tiden rörelser, som behöver fångas och förklaras.

Jag vet egentligen inte varför finansfolket inte haft en egen tidning, men jag vet att det blir ändring på det nu.

Finansliv blir finansbranschens gemensamma tidning. Vi kommer att följa och bevaka branschen inifrån. Den ger läsaren insikt om sin del i den dynamiska och spännande finanssektorn. Inblick, gemenskap och stolthet. Självklart tar vi tempen på de nya trenderna, intervjuar de hetaste branschföreträdarna, tittar in i fikarummet på banken eller får höra storyn bakom de stora händelser som affärstidningarna bara berör på ytan.

Finansliv ger läsaren verktyg och tips för att klara karriär och utveckling i en bransch som ständigt förändras. Vi blir en vän och en mentor för läsarna. Vi inspirerar till utveckling, ger idéer och varnar för fallgropar.

Finansliv är branschen inifrån. Om finansfolket för finansfolket

Finansliv är tidningen för dig som vill lyckas i finansbranschen.

Unn Edberg, chefredaktör

Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram