Gå direkt till textinnehållet
Finansloppet Foto: Jonas Eng

Äntligen fick branschen samlas igen

Finansloppet Efter jobbet den 31 augusti trängde 672 löpare och 1 344 armbågar ihop sig på startlinjen på Stockholm Stadion. Det hade blivit dags för finansbranschens stora löparfest, Finansloppet 2022.

Finansloppet samlade i år mer än dubbelt så många deltagare jämfört med pandemiåret 2021, då runt 300 ställde sig på startlinjen. Ute i spåret är Malin Gylling från DLL Finans inne på sluttampen av banans 3 800 meter. Det är första gången hon är med.

– Det är ganska tungt just nu. Jag har legat sjuk en vecka inför men bestämde mig i morse att jag skulle vara med.

– Det är ett bra evenemang. Finansbolag får samlas, tävla lite varandra och mäta lite styrka på annat sätt än bara pengar, säger Malin Gylling.

På väg mot mål är även Julia Alteros och Cecilia Ahlström från Capcito som också springer Finansloppet för första gången.

– Vi var kanske lite otränade för det här. Men det är en kul grej, säger Cecilia Ahlström.

– Banan är väldigt kuperad. Vi hade varnats för mardrömsbacken innan. Vi gick upp men det var helt okej, säger Julia Alteros.

Flest deltagare hade Swedbank med 65 anmälda löpare. Gunnar Gradmark var en av projektledarna för att peppa kolleger och samla in anmälningar.

Hur lyckas man få med så många kolleger till ett lopp?

– Bra nätverk. Jag representerar det vi kallar löparsektionen och sedan har vi en grupp som kallas »young professionals«. Det här är något kul att göra ­tillsammans och ett sätt att träffas mellan arbetsgrupper och sektioner.