Gå direkt till textinnehållet

Finansliv kvar på webben till sommaren

Den digitala utgivningen av Finansliv fortsätter fram till sista juni, och utgångspunkten är att Finansloppet ska genomföras i augusti med Finansförbundet som arrangör. UPPDATERAD

Tidningen Journalisten AB fortsätter att driva Finanslivs sajt och nyhetsbrev fram till sista juni då den stängs ned. Det är innebörden av en uppgörelse med Finansförbundet.

– Det är en lösning som är bra för båda parter, säger Axel Andén, chefredaktör och vd för Journalisten och Finansliv.

För en dryg månad sedan meddelade Finansförbundet att de ville säga upp avtalet om produktion av medlemstidningen Finansliv, som producerats av Tidningen Journalisten AB sedan 2018, så snabbt som möjligt. Då beslutades i samförstånd att tidningsproduktionen skulle sluta efter det nummer som då planerades.

Beskedet kom som en total överraskning för redaktionen och bestörtningen var stor. I förra veckan blev förhandlingarna med klubben färdiga och det står klart att fem personer blir uppsagda på grund av arbetsbrist.

Det sista pappersnumret av Finansliv utkom den 9:e februari och i samma veva slutade nyhetssajten att uppdateras. Nu är dock parterna överens om att Journalisten ska fortsätta utgivningen av Finansliv i digitala kanaler fram till 30 juni.

– Vi har fått pengar till avveckling av sajten och kommer att driva den fram till sommaren. Det är egentligen inga konstigheter. Det betyder att vi fortsätter med en del av det arbete som vi hade planerat att göra, säger Axel Andén.

Under många år har tidningen Finansliv arrangerat Finansloppet, en löptävling och branschträff med start och mål på Stockholms Stadion. I ett mejl skriver Finansförbundets ordförande Ulrika Boëthius att ”utgångspunkten är att Finansförbundet som arrangör genomför Finansloppet i augusti.”

*Finansliv ges ut av Tidningen Journalisten AB på uppdrag av Finansförbundet. Tidningen Journalisten AB ägs av Journalistförbundet. Niklas Lindstedt är frilansjournalist.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord