Gå direkt till textinnehållet

Regtech och AI – här är trenderna som bankerna tittar på

Fyra banker om investeringsstrategier inom fintech.

Carl Hemeren, kommunikatör och pressansvarig, Nordea:

– Proptech såväl som Regtech är intressant, men även områden som täcker prenumerationshantering och mer gröna alternativ till investeringar.

Stephan Erne, digital chef på Handelsbanken:

– I dagsläget letar vi särskilt efter partner inom regtech och sustaintech men är alltid öppna för att träffa bolag som tror att vi tillsammans kan bygga värde för våra kunder.

Anders Karlström, presschef på Marginalen Bank:

– AI är ett mycket intressant område som vi löpande arbetar med. Även open banking och de finansiella tjänster som följer av det nya betaltjänstdirektivet PSD2.

Johan Wolf, investeringschef på SEB Ventures Capital:

– Vi tittar på ett brett spann av trender, bland annat cybersäkerhet, regtech, ai för finansiella industrin, lösningar för företag och back-office system baserat på ny teknik.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord