55 är INTE för sent

(55+) Största 55+misstaget är tron på myten ”det är för sent ute”. Nej, den som säger det är allvarligt och helt fel ute. Tvärt om är de 55+ i början på sin sparkarriär.  

Dagens 55+sparare bemöts ofta som gamlingar. ”Ändra inget. Du ska ju snart gå i pension” är vanliga råd. Men rådet är fel och farligt. Att vara 55 idag innebär att du är nyfödd i sparlivet. För det är först vid 55 som majoriteten kan börja spara, visar statistiken.

Bankmyten att sparare skulle vara för gamla vid 55 rycker undan fötterna på miljontals 55+ i sitt val av fonder, val av konton, skatter och avgifter på ett destruktivt sätt. Myten får 55-åringar att välja fel och många tappar 100 000-tals kronor innan 65. Pengar som försvinner i avkastning och avgifter till banker och pensionsbolag. Därför är det hög tid för dagens 55-åringar att vakna upp och säga ifrån. De har varit en alldeles för blygsam maktfaktor med alla sina pengar.

Nej, 55 år ingen bromssträcka, utan en spurtsträcka. Sista tio åren på jobbet avgör pensionen mest. Många 55+ sparar här allt för kortsiktigt och försiktigt. De 55+ ska ju leva i snitt 30 år till, och behöver en lång sparplan för det. Den ska hålla på lång sikt. De ska inte ha räntesparande. De behöver se upp för avgifter och har mycket att vinna på att välja nya fonder, lägre skatter, städa bort dåliga aktier mm. Och hitta ett sparande som håller i 30 långa år. 55-åringen ska inte ta det lugnt. Det är nu vid 55, som spurten börjar!

Vilka är den vanligaste 55-missarna enligt dig? /claes hemberg (Vill du prata pengar så har jag startat 55-klubben ”Spara klokare 55+” på facebook. Vill du rekvirera den nya boken med samma namn så hittar du den på; http://shorturl.se/?mmtxU)

publicerad
26 april 2011
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram