Gå direkt till textinnehållet

55+ gör dyra missar

(55+) 55-spararna har en helt egen lista kostsamma fällor och misstag. Jag vet. Jag har intervjuat dem. Här en ny serie texter om 55+spararnas missar och även möjligheter.

Senaste året har jag ägnat extra tid till 55+sparare. De är särskilt intressanta för de är mest av alla nyfikna på sina sparpengar. De kan jag hävda för de utgör alltid större delen av deltagarna när jag är runt om i Sverige och träffar sparare. Nog finns det både yngre och äldre intresserade också, men flest är de kring 55.

Och jag tror jag vet varför de är mest på bettet. De är vid 50-55 som vi börjar få pengar över. Och många inser samtidigt att de kan få ut mer av sina pengar än de hittills förmått. Och de har rätt. De finns i dag gått om verktyg, konton och av vägval som var okända för bara tio år sedan. Vi har också en global tillväxt som hjälper våra pengar på ett nytt sätt.

Först börjar vi de vanligaste missarna och missförstånden. Vilka är de typiska 55-missarna? Och vad kan vi göra åt dem?

/claes hemberg (Vill du prata pengar så har jag startat 55-klubben ”Spara klokare 55+” på facebook. Vill du rekvirera den nya boken med samma namn så hittar du den på; http://shorturl.se/?mmtxU)

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord