Gå direkt till textinnehållet

72-årsjobb ingen match

Häromdagen träffade jag mästerkocken Leif Mannerström. Han kan INTE tänka sig att sluta jobba, inte en minut. Det har han inte tid med.

 

På tal om pensioner så diskuterade jag med Leif Mannerström om saken. Han har nyss fyllt 72,5 för att citera hans barnbarn. Han är ändå i tidiga ottan på vid grytorna. ”Jag måste ju vara där för att sätta igång jobbet”, säger han.

Sedan är det dags för dagens beställningar, menyer och tillagning i högt tempo. ”Det tar sex timmar för mig att komma igång, efter det kan jag ju inte gå hem”.

Därefter kommer det viktigaste. ”Jag måste träffa gästerna”.

 

I snitt arbetar han nog 12 timmar per dag. Och då inte bara fem dagar i veckan. Nej, Leif Mannerström jobbar inte för att leva, utan lever för maten och det må hända vara jobbet.

”Och förutom jobbet håller jag på med några böcker, lite tv-program åch sånt. Det finns mycket att göra”, säger han och ler.

 

Och han kan inte slita sig från mattankarna, inte ens när vi talar pensioner, utan vi börjar genast tala om den middag jag hann med att tillaga innan jag for till pensionsdebatten där vi bägge skulle vara med. Jag lagade stekt lamfärs med tomat, lök, mynta, oregano. ”Det fungerar, det blir lite turkiskt” betygsätter Leif, som själv helst tar rosmarin till lammet. Sedan faller vi djupt in i en diskussion vilka kotlleter som är bäst. ”De högst upp med riktiga ben är alltid bäst. Du måste se till att få just dem, annars blir det inte bra!”, tipsar Leif.

Jo, han lever för maten!

 

Vilka förebilder har du?/claes hemberg

HÄR mitt inlägg i pensionsdebatten http://blogg.avanzabank.se/hemberg/2012/02/09/pruta-till-dig-flera-pensionsar/

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord