72-årsjobb ingen match

Häromdagen träffade jag mästerkocken Leif Mannerström. Han kan INTE tänka sig att sluta jobba, inte en minut. Det har han inte tid med.

 

På tal om pensioner så diskuterade jag med Leif Mannerström om saken. Han har nyss fyllt 72,5 för att citera hans barnbarn. Han är ändå i tidiga ottan på vid grytorna. ”Jag måste ju vara där för att sätta igång jobbet”, säger han.

Sedan är det dags för dagens beställningar, menyer och tillagning i högt tempo. ”Det tar sex timmar för mig att komma igång, efter det kan jag ju inte gå hem”.

Därefter kommer det viktigaste. ”Jag måste träffa gästerna”.

 

I snitt arbetar han nog 12 timmar per dag. Och då inte bara fem dagar i veckan. Nej, Leif Mannerström jobbar inte för att leva, utan lever för maten och det må hända vara jobbet.

”Och förutom jobbet håller jag på med några böcker, lite tv-program åch sånt. Det finns mycket att göra”, säger han och ler.

 

Och han kan inte slita sig från mattankarna, inte ens när vi talar pensioner, utan vi börjar genast tala om den middag jag hann med att tillaga innan jag for till pensionsdebatten där vi bägge skulle vara med. Jag lagade stekt lamfärs med tomat, lök, mynta, oregano. ”Det fungerar, det blir lite turkiskt” betygsätter Leif, som själv helst tar rosmarin till lammet. Sedan faller vi djupt in i en diskussion vilka kotlleter som är bäst. ”De högst upp med riktiga ben är alltid bäst. Du måste se till att få just dem, annars blir det inte bra!”, tipsar Leif.

Jo, han lever för maten!

 

Vilka förebilder har du?/claes hemberg

HÄR mitt inlägg i pensionsdebatten http://blogg.avanzabank.se/hemberg/2012/02/09/pruta-till-dig-flera-pensionsar/

publicerad
11 februari 2012
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram