Gå direkt till textinnehållet

Aktiestinsen som bok

Aktiestinsen, Lennart Israelsson, är en varm aktiesjäl. Nu har blivit en bok också. Kanske en smakfull första start för en aktienyfiken.

96 år har Lennart Israelsson hunnit fylla. Han köpte sin första aktier långt innan de flesta oss var födda. Han såg Kreuger köra förbi i sin bil i slutet på 20-talet, hur börserna kraschade strax efteråt och har upplevt ett dussin häftiga börsfall sedan dess.

Boken om Aktiestinsen är just så: om sunt förnuft, goda berättelser och personliga tankar. Det är ingen häftig bok om snabba affärer, utan ett lite historia, samhällsfrågor och några aktier. Och välgörenhet, för det brinner han för i dag.

Han har alltjämt sina glasklara köprekommendationer. Bolagen ska tjäna pengar, växa och ge bra utdelning. Så enkelt går det att uttrycka. Svårigheter är att hålla fast vid det och inte sälja. Utan som Aktiestinsen säger:

”Vet ni varför börsen ibland går ned? Jo, för att vi smålänningar ska kunna köpa billigt”

Författarinnan Ulla Sundin Beck är ingen tokig aktieentusiast, men nyfiken och engagerad lärling. Hon har fångat aktiesparandet i Sverige och Aktiestinsens omtänksamma och folkliga charm. Resultatet är en bok för att förstå aktier och sparande lite bättre. Här hittar du boken: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163371952

Vilken är din favoritbok just nu? /claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord