Gå direkt till textinnehållet

All-in eller All-out?

Att köpa fonder eller aktier innan sommarledigheten vara en bra affär. Det beror på vilka pengar vi använder och vad vi köper. Så finns några bra sommaraktier och fonder.

Och närmaste veckorna kommer rapporterna från bolagen och då räknar jag med att det kan svänga till extra; plus eller minus 10%. Att storhandla kan då bli väl pirrigt. Småhandla gör jag däremot gärna.

 

Ibland hör vi från sparare orden ”all-in” eller ”all-out” (allt in eller allt ut från börsen) Det låter kanske mustigt och modigt, men är i själva verket snabbaste genvägen till misstag. Jag går aldrig all-in eller all-out?

Istället väljer jag sparform beroende vilka av mina pengar det rör sig om. Mitt krav beror alltså inte på omvärlden utan mig själv.

Pengarna jag ska spara (inte ska använda i sommar eller i höst) kan jag leta bättre avkastning åt. Då läser jag på om fonder eller och aktier.

Köper lite då och då, är en viktig metod. För att inte överraskas och få frossa. Därför är månadssparande en så ypperlig idé. Om du inte själv läser, hör och hittar något som du lockas av.

Bäst urval hittar jag bland Placera:s månadstips. De är aktuella och deras absoluta favoriter. Där vet jag att de bästa tipsen finns. Sedan kan jag komplettera genom att läsa aktieanalysera på Di.se, afv.se, aktiespararna, privataaffärer skriver också. Papperstidningen Börsveckan är en absolut favorit. Men har just nu tagit semesterledigt.

När jag talar med Tomas Linnala, tillträdande chefredaktören på Placera, så är han ändå full av köptips. Betsson, Oriflame, Telia, nämner han direkt. De bra exempel på lugnare aktier. De har bra utdelning och gör kurserna jämnare. Här hittar du fler: http://bit.ly/12csCbN

Här industrivärden som talar för aktier: http://bit.ly/18FfYG5

/claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord