Gå direkt till textinnehållet

Analytikerna hade fel…

Stora folkaktiedagen, går i dur. Världsekonomin rullar på riktigt bra, säger närmast alla bolag. Vi har fått så många goda siffror från svenska bolag… att jag det är dags att fråga sig: Hur kunde analytikerna ha så fel. Pessimismen har förlorat.

Idag är den stora folkaktiedagen detta kvartal överraskar positivt. Rapporterna från storbolagen ABB, Volvo, Scania, Alfa Laval och Ericsson bådar gott. Sedan tidigare har vi kunnat smaska i oss Atlas Copso, Trelleborg, SKF och MTG.

Är det inte märkligt att alla bolag plötsligt gå så mycket bättre, än förväntningarna. Eller är det inte analytikerna som gjort bort sig, och siktat väl mycket i underkant?

Kanske är det Mellanösternkrisen, Japan, Greklandsfrossa eller inflationsskräcken som lagt grunden för denna breda felaktiga bedömning? Att analytikerna inte sett siffrorna, för alla oroshärdar. Eller vad är det som får den så kallade marknaden att tävla i pessimismen? Är bara nyvärldsekonomi med Kina som motor, svag dollar och dyr olja, som fått analytikerna att sura? Det är bara Telia Sonera om inbringat skeptikernas lågt satta mål. Men det överraskar väl ingen…

ABB analys idag: http://shorturl.se/?r2mT4

Volvo analys idag: http://shorturl.se/?3kJmn

MTG http://shorturl.se/?nGog3

Trelleborg http://shorturl.se/?zHPz9

Atlas Copco http://shorturl.se/?6T9Vp

Har du sett några analyser du gillar?/claes hemberg