Gå direkt till textinnehållet

Årets sparforum

(Globen 12/3 kl 16.00) Sverker Olofsson, Annie Lööf, Ian Lundin, Blondinbella, Jens Henriksson, Björn Ranelid… Totalt 24 gäster väntar på att gå in i rampljuset. Deras hetaste ämnen och mest aktuella tankar tar vi upp i soffan på scenen. Vi håller på i 5 timmar. Samtidigt pågår landet största sparmässa, alldeles bredvid. Det blir häftigt bra.

I över ett decennium har jag rest runt i landet och pratat sparande. Första gångerna kanske 25-30 sparare deltog. Snart var där 400. När jag sedan växlade upp och bjöd in gäster på olika teman och gjorde intevjuer så växte snabbt publiken. Varje år har vi vuxit, blivit lite bättre och fått större publik. Förra året slog vi rekordet med över 3 000 på Globen. Ytterligare 15 000 tittade på webb-tv. När SVT spelade inom sändes det på SVT 24. Hur många 100 000 till som såg det vet jag inte.

Kort sagt är våra pengar, sparande, fonder, räntor, börs och aktier något som intresserar och engagerar. Annars går det väl inte att hålla på i fem timmar med 24 gäster. Publiken kan gå och komma lite när de vill. Mest folk är där vid 18-tiden. Och allt är gratis för spararna. Vem som helst i allmänheten är varmt välkommen. Så bjud med minst en vän.

Och inte bara spararna har upptäckt fördelen med att träffas och prata. Bredvid scenen har vi öppnat för landets största sparmässa. Alla stora banker är på plats. Stora fondbolag och försäkringsbolag är också på plats. 40-talet bolag finns där för att prata pengar.

Här kan du anmäla dig http://shorturl.se/?OQ3aj

Här bloggar jag lite extra om gästerna http://blogg.avanzabank.se/hemberg/?s=forum

Och häng med på twitter claes_hemberg

Vad tycker du att jag ska fråga gästerna på scenen?/Claes Hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord