Banker bra på kvinnor

Finansbranschen tillhör de som är bäst på att rekrytera kvinnor till chefspositioner. Det visar dagens AllBrightrapport. ”Är du kvinna och vill göra karriär så var noggrann med vilken bransch du väljer säger vd Rebecca Lucander. Om detta hjälper kvinnliga sparare är däremot hittills mycket tveksamt.

Inte kvotering, utan hellre sunda förebilder, resonerade Rebecca Lucander VD AllBright och Maria Arnholm jämställhetsminister På plats debatterade Rebecca Lucander, VD Allbright med Jämställdhetsminister Maria Arnholm. Kvotering är fel väg, menar de. Hellre sund förbilder.

Antalet kvinnor i börsbolagens ledningar har ökat senaste året. 20 bolag rekryterat kvinnor i ledningsgruppen senaste året. Samtidigt har 10-talet minskat antalet kvinnor i sina ledningsgrupper.

”Detta är ingen jämställdhetsfråga, utan en ren konkurrensfråga. Ska svenska bolag fortsätta vara i världsklass måste vi använda alla resurser i samhället.”

Finansbranschen sticker ut i statistiken. Här är ofta 30-50 procent av ledningsgrupperna kvinnor. Bäst är East Capital Explorer och Investor. Lucander motiverar det med att finansbranschen rymmer totalt sätt fler kvinnor och mer meritokratisk – prioriterar meriter före andra faktorer.

Däremot har detta ännu inte hjälpt svenska kvinnor som försöker få ett grepp om sin ekonomi. Kvinnor är idag långt mer passiva vad gäller sin privatekonomi. Vi se det i fondbyten, PPM-flyttar mm. Istället sparar kvinnor mest på sparkonto med låg ränta.

Andelen kvinnor i ledningsgrupperna har på hela börsen också ökat senaste året från 14 till nära 18 procent. Men framstegen bygger inte främst på nya initiativ eller insikter, utan på uppsägningar. Ja, ledningsgrupperna har minskat i storlek senaste året. Från tidigare i snitt 7 personer till idag 6 personer.

Chefsrekryteraren Michaëla Blomquist var också på plats. Hon var inte nådig mot börsbolagen. ”De saknar kunskap om sin misstag och de saknar kompetens att komma till rätta med snedfördelningen. Det år så mycket enklare att rekrytera de du känner, än de du verkligen behöver. Bekvämligheten sätter in i istället för jakten på kompetens.”

Bolagen som tappat mest senaste året är Boule, BB Tools och Sweco. De har fallit över 100 placeringar på AllBrights lista över jämställda bolag. Bolagen som har bättrat sig senaste året är framför allt Xano, Etrion och Rejlers.

 

/claes hemberg

publicerad
19 februari 2013
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram