Gå direkt till textinnehållet

Bankhögerns ömma tå (II)

Tio gånger fler läsare än vanligt fick bloggen om ”Måste bankfolk vara höger” http://shorturl.se/?zVI3K. Det tror inte jag beror på att texten var särskilt välskriven. Utan det finns en liten tå som ömmade.

Där fanns inte bara läsare som högg in. Även kommentarerna strömmade in. Bitska motargument och även stöd har nått mig såväl här på bloggen, som twitter, mejl och muntligt av okända på gatan. Högerfolk har nickat. Vänsterfolk har givit tummen upp. Sedan finns också de som sett mest frågande ut. Men texten har berört. Det är tydligt.

Jag tackar och bockar, men tycker ändå att bilden inte har klarnat. Är det så att högern dominerar bankvärlden? Efter 14 år i branschen skulle jag gissa att 70 procent är rak höger. Hur påverkar det i så fall sparare, våra pengar och bankerna som garant? Jag tror inte färgen på valsedeln direkt styr banksverige. Men värderingarna, synen på samhällsansvar och individens ansvar, borde lysa igenom.

Hur påverkas bankvärlden av bankhögern?/claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord