Gå direkt till textinnehållet

Börslistorna stämmer igen

En växande del av handeln har skett i hemlighet senaste året. Men nu har 20% av privathandeln kommit ur garderoben. För nu syns även Burgundy-handeln på det rosa pappret (di).

Börslistorna kanske känns som gammalmodiga och ointressant historisk läsning. Men många av de sparare jag möter läser minsann listorna varje dag, för att få en första daglig överblick. Mobilen ger inte samma helhet.

Nej, det är tidningarnas många olika värden, och enkla jämförelser som lockar till eftertanke, som vi så väl behöver när handeln fått allt fler kursrusningar.

Men ibland har det varit som att deras affärer inte gills. De har skett på fel börs.

Fram till i dag. Plötsligt så har det rosa pappret äntligen publicerat hela handeln. Både den på OMX, Burgundy och CHI-X. Nu stämmer listorna bättre med verkligheten. Dagens billigaste affär i Volvo som skedde på Burgundy är visst med. Den dyraste affären i Boliden som också den skedde på Burgundy är också med. Även antalet affärer stämmer bättre med sanningen.

Nu är bara frågan när alla andra tidningspapper också börjar återge hela sanningen och inte bara den genom OMX:s smått trånga glasögonen.

För spararnas bäst!/claes hemberg