Börslistorna stämmer igen

En växande del av handeln har skett i hemlighet senaste året. Men nu har 20% av privathandeln kommit ur garderoben. För nu syns även Burgundy-handeln på det rosa pappret (di).

Börslistorna kanske känns som gammalmodiga och ointressant historisk läsning. Men många av de sparare jag möter läser minsann listorna varje dag, för att få en första daglig överblick. Mobilen ger inte samma helhet.

Nej, det är tidningarnas många olika värden, och enkla jämförelser som lockar till eftertanke, som vi så väl behöver när handeln fått allt fler kursrusningar.

Men ibland har det varit som att deras affärer inte gills. De har skett på fel börs.

Fram till idag. Plötsligt så har det rosa pappret äntligen publicerat hela handeln. Både den på OMX, Burgundy och CHI-X. Nu stämmer listorna bättre med verkligheten. Dagens billigaste affär i Volvo som skedde på Burgundy är visst med. Den dyraste affären i Boliden som också den skedde på Burgundy är också med. Även antalet affärer stämmer bättre med sanningen.

Nu är bara frågan när alla andra tidningspapper också börjar återge hela sanningen och inte bara den genom OMX:s smått trånga glasögonen.

För spararnas bäst!/claes hemberg

publicerad
16 augusti 2011
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram