Botten vid 46 år

Publicerat den 4 april 2011 kl. 22:20

Forskningen, plånböcker, attitydundersökningar pekar alla på samma sak. Världen över är svaret detsamma. Det blir bara bättre efter fyllda 46.

Att livet börjar vid 50-årsåldern säger en rad undersökningar och statistik. Dessförinnan har vi mest utgifter och besvär. Vi ska dessförinnan lösa familjefrågor, barriärer och bekymmer. Däremot någonstans efter 45 så börjar saker och ting klarna. Inte bara ekonomiskt, socialt och i karrären. Även hälsan tycks komma ikapp.

 

Till och med ett enkelt lycko-index bevisar att 49-åringen mår betydligt bättre än den unga 46-åringen. Någonstans vid 46-48 år bottnar livet ut. Sedan mår vi allt bättre. En viktig faktor är att barnen flyttar hemifrån. Plötsligt tar vi bättre hand om oss själva. Även om vi säkert saknar de rara. Men med bättre ekonomi och social situation så tycks vi senare må mycket mycket bättre. Senast skriver Economist om detta.

http://www.economist.com/node/17722567?story_id=17722567 

Därför är det så spännande att diskutera sparpengar med 55+. De vill har kul och samtidigt inser utmaningen med att leva länge.  Så en använda-plan är också viktig.

Stämmer det? Bottnar livet vid 46-48 år? /claes hemberg

 • Tia

  Allt blir bättre i Framtiden! 🙂

 • ´Robin H

  Fyller 47 år i år och fick i går reda på att
  min arbetsplats läggs ner……..

 • Steppo

  Uppsagd vid 50 p.g.a. koncentration av företaget till Stockholm. Söker fortfarande jobb efter 3 år. Hur i hela friden är det tänkt att vi skall kunna jobba efter 65 när vi inte ens FÅR jobba vid 50?

 • John

  Övertalig för två år sedan och arbetslös sen dess.
  Vem vill ha en 55-åring i dagens superslimmade iskalla samhälle?
  Framtiden ser mycket mörk ut.