Buffett tvekar inte

(Sparpengarna) Har du läst Warren Buffetts senaste brev. Han säger egentligen bara en sak: jämför jämför jämför. Du kan pruta på allt, är tanken.

Warren Buffett må vara amerikanen som hyllas som världshistoriens kanske största aktiehandlare. Men när jag läser hans senaste brev så är det befriande jordnära och rakt på sak.

Hans tre råd denna gång rör sig inte om aktieköp utan att jämföra. ”Har du kollat din bilförsäkring? Du kan säkert spara 40% om du jämför med avgiften på Geico.” Nu äger Buffett själv aktier i bolaget, men det hör inte hit egentligen, utan jämför är det han säger. Sedan kan du köpa aktien också.

Nästa råd från Buffett gäller lite överraskande juveler. Buffett som vi mest förknippar med stora randiga kostymer av ett äldre slag tycks ha skaffat sig ett öga för diamanter på sistone. För även här har han ett köptips. Utsätt din gamla butik för en jämförelse med… Borsheims´ diamantpriser. Du sparar 15-20 procent menar Buffett.

Sista rådet så är en inte minder än tjänst där du kan jämföra konsumenttjänster. Surfa in på brkdirect.com rådger Buffett. Där kan du jämföra priser på det mesta. Där hittar du även citat från konsumenter som gjort ett köp.

Nu tror jag inte att Buffett blivit en storkonsument på äldre dagar. Men han lever som han lär. Lika mycket som han jämför bolag för att köpa aktier så vill han peppa de som inte är aktieintresserade att spara pengar i vardagen. Vi behöver inte göra en aktieanalys på bolaget, men som konsumenter får vi gärna klämma, testa och fråga. Och kanske köpa aktien!

 

Vad jämför du?/claes hemberg

 

 

publicerad
21 mars 2012
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram