Gå direkt till textinnehållet

Därför söker vi nya gränser

(Almaty/Kazakstan) I våras frågade jag två tillväxtförvaltare Mona Stenmark och Hertta Avala om deras favoritländer just nu. De svarade Indonesien och Kazakstan. Därför åker vi dit denna vecka. Det blir bloggar och twitter som ger en rad olika perspektiv.

Denna vecka reser en grupp sparare och jag till två spännande tillväxtländer Kazakstan och Indonesien. Följ timme för timme på twitter eller här på bloggen.

Senaste åren har de stora tillväxtländernas ekonomier mötts av rejäl motvind. Tillväxten har avstannat och de har mötts av misstro. Skepsisen har varit rätt men också lite överdriven. Det är ju inte så att Kina eller Indien slutat växa. De växer bara långsammare; sådär 7-4%.

Hertta Alava

Men det är överraskande låga tal för den som trott betydligt mer. Men det är naturligt att stora lände som vuxit snabbt också kör i glasväggen. Jag menar; växtvärk, reformbehov och krav på förändringar.

Så sent som förra veckan fick vi besked om att Kinas reformpaket nu kommer. Och genast talas det om rally http://bit.ly/1bVICRl

Hertta Alava, Fim Frontier: ”Kazakstan har råvarorna och är ett mycket spännande geografiskt läge. Dessutom är det ung ekonomi, i startblocken. En typisk ekonomi vid fronten.”

Mona.2

Mona Stenmark, Carnegie Emerging: ”Indonesien har en enorm folkmängd som nu lämnar jordbruket för att bli konsumenter. Därför är det högintressant!”

Men nu ska vi följa, läsa på och granska de mindre tillväxtländerna. Vi besöker Kazakstan och Indonesien. Och genom att snabbstopp i Singapore på vägen hem. Där träffar vi bland andra Magnus Böcker, vd Singaporebörsen. Allt för at ge oss en bild av Sydostasien med länder som Vietnam, Malaysia, Thailand och Burma.

Frontier-fonder: http://bit.ly/18iZ1Ae

Carnegies Tillväxtfond: http://bit.ly/IbSnCj

Vilka frågor har du till förvaltarna?/claes hemberg

 

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord