Gå direkt till textinnehållet

Dyr bensinsommar

Oljepriset stiger sent i konjunkturen. Därför syns den så tydligt först nu. Och priset kan mycket väl bli 18 kr i sommar, säger flera analytiker. Den som vill kan fylla reservdunkarna redan nu, eller köpa lite Bull Bensin H. Själv cyklar jag helst.

Sällan kör vi så mycket bil som under sommaren. Men i sommar kan det bli rekorddyrt. För nu tuffar konjunkturen på i USA. Det innebär dyrare olja och bensin. Samtidigt slukar Kina allt mer. Och det syns i priserna. Priset på olja är också det högsta på flera år. Men priset på bensin kan mycket väl passera historiska toppriser inom bara några veckor.

Bull Bensin H – som att fyll reservdunkarna redan nu. Men köp bara lite. Fyll inte hela den kommunala poolen med bensin. Förutomt att barnen då bli besvikna, så har råvaran betydligt häftigare prisförändringar. Med små dunkar Bull Bensin H, så tål du mer av kurvorna på bensinpriset.

Bull Olja H – är ett bredare alternativ. Då är du inte beroende av världens bilpark, utan oljan efterfrågas mer i av industrin, rederier mm.

Samtidigt talar en fallande dollar för att oljepriset, som räknas i dollar, kan hållas lite tillbaka. Men det är bara marginellt, menar proffsen.  /claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord