Gå direkt till textinnehållet

Ekonomi-tv hett

Ekonomi är på väg att bli ett hett ämne igen. När några medier bromsar så finns det hör och häpna två som satsar på ekonomi-tv.

 

600 000 såg Handelsbanken-tv i december. Halva är privatekonomi och halva makro. Formatet är snyggt, men jag har inte sett det för att bedöma hur oberoende kanalen är http://tv.handelsbanken.se

Och redan näst vecka rullar TV4 igång sin nyhetskanal likt CNN. Det blir nyheter dygnet runt. Med kommentarer vid börsöppning, mitt på dagen och sedan vid börsen stängning. Och mycket däremellan. De kommer att finnas i Comhem-nätet.

Att vi nu får ekonomi-tv på riktigt, tror jag kan bli ett starkt stöd till vanliga sparare. Ekonomi kan ibland vara för komplicerat och då behövs en lugn röst som sakta tar tittaren igenom de olika stegen och frågorna för dagen.

Detta ser jag fram mot! /claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord