Gå direkt till textinnehållet

Eniro-sparare måste vakna

Eniro står inför ett kritiskt läge. Du som Eniro-sparare måste lägga in 4 gånger mer än vad du i dag har i aktien. Om inte kan du lätt förlora hälften av ditt eniro-sparande. Vi får snart höra villkoren. Och gå inte på snacket om rabatt. Det är ett krasch-erbjudande.

Sedan 2006 har Eniro varit på fallrepet. Då var kursen 175 kronor. I dag är den på 3,90 eller ned 98 %. Orsaken stora svårigheter att gå ifrån papperskataloger till nättjänster. Samtidigt har aktien under många år varit älskad för sina utdelningar. Andra sparare har gillat aktien för den stora handelns skull. Aktien har därför fått stora svängningar, som några gillat än mer. Men resan för aktiekursen har följt prognoserna, nedåt. Nu måste bolaget ta in pengar, 2,5 mdr, för att städa bland lånen. Då vänder de sig till alla delägare. Och bolaget vill ha in 3,5 gånger mer än vad du i dag har som värde i Eniro.

Tror du på bolaget nu och har pengarna, så är det dags att hålla ögonen öppna och delta i den sk emissionen närmaste veckorna. Tror du inte längre på bolaget eller inte har pengarna, så sälj aktien nu genast. För väntar du så får du erbjudandet och rätter – som är värdekuponger som många sparare missare. Därför sälj nu på en gång om du inte är tror på bolaget.

Vill du tycka till? Nu har jag en journalist i luren som gärna skulle vilja intervjua en Eniro-sparare. Hur ser du på resan som aktien gjort och vad tror du om framtiden? mejla mig om du kan tänka dig att svara på frågorna. claes.hemberg@ avanzabank.se /hälsn claes hemberg.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord