Gå direkt till textinnehållet

Fi under täckmantel

De finansiella rådgivarna ska nu få besök av Finansinspektionen. Men inspektionen gör det under täckmantel. De ska dyka upp i rollen som sparare. Allt för att få en mer sann bild av rådgivarna. Vilka rådgivare tycker du att Fi ska besöka?

De ringer hem och utlovar ”unika produkter med enormt bra avkastning”. För i dag finns det mycket få regler för så kallade oberoende finansiella rådgivare. Det är märkligt eftersom de kan påverka stora delar av vårt livs besparingar. Men i dag är skyddet för den som handlar en diskmaskin eller en resa har långt bättre konsumentskydd än den som sätter sitt livs besparingar på spel. Fi:s kommande rapport ser jag mycket fram mot!

Se även kvällens SVT Plus kl 21.00. http://svt.se/2.146613/plus De har gjort besök hos rådgivare med hjälp av dold kamera. De har även intervjuat sparare som lurats att investera i majs och andra investeringar som spararen inte alls begripit sig på.

Vilka rådgivare tycker du att Finansinspektionen ska granska? /claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord