Gå direkt till textinnehållet

Fler Bric-miljardärer

Antalet miljardärer i Bric-länderna är nu fler än i Europa. Och de är även på god väg förbi antalet i USA. Det handlar om dollarmiljardärer. Just nu 1 210 personer i världen.

Bric-ländernas framfart går att mäta på många sätt. Senaste året har antalet miljardärer där ökat procent. Från 193 till 301. Därmed har Bric-miljardärerna snabbt passerat antalet i Europas miljardärsklubb.

Japan däremot är rejält på efterkälken med blott 26 miljardärer, skriver Financial Times. Ett bland Bricländerna är Kina. 115 av Bric-miljardärerna åtefinns i Kina. 140 återfinns sedan fördelat i Brasilien och Ryssland. Bara 55 finns i Indien.

Men USAs roll på miljardärstronen väntas gå all världens väg, redan i år. Deras 413 stora miljardärsliga lär bli passerad redan i höst. För då lära Bric-miljardärerna ha tagit steget till absolut miljardärstoppen.

Om miljardärerna är lyckliga framgår inte från statistiken. Men få är riktigt unga. Snittmiljardären i USA är 66 år. Och antalet miljardärer säger egentligen ingenting om den breda ekonomin framväxt i Bric, även om det är en indikation att något är på gång. Har västvärlden missat tillväxten i Bric? // Claes Hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord