Gå direkt till textinnehållet

Fråga alla unga

Det bubblar en debatt om vår privatekonomi. Aldrig har så många nya regler och lagar varit i rampljuset. Men de som ska leva med alla dessa nya grepp – alla unga – är inte tillfrågade. För att fånga in deras åsikter och hjälpa dem att höras, så åker jag närmaste veckorna runt i Sverige, för att möta och peppa alla unga. Är det någon fråga du vill skicka med?

Unga varken syns eller hörs i vår stora debatt om privatekonomi. Istället är det mest gamlingar plus 55 som dominerar snacket om bolån, rådgivning, provisioner, avgifter, flytträtt…

Är inte det konstigt. Det är ju unga som ska förverkliga alla dessa idéer som borde vara de första att bli inbjudna.

Sagt och gjort har jag nu bjudit in unga till debattskola. Jag presenterar alla aktuella teman, beskriver åsikterna som finns i luften och försöker få de unga att ta ställning. Därefter sätter samlar vi mer fakta, ringer några myndigheter och så ska de skriva debattinlägg, insändare och kanske boka möte med någon politiker!

Har du någon fråga du vill skicka med till de unga? Någonting som de unga verkligen borde bevaka?

/claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord