Hett finanslopp

Över 500 personer har anmält sig till Finansloppet den 29 augusti. Och banan är småknepig och bäddar för en viss taktik, tänker jag efter en provrunda.

Start och mål på Stockholm Stadion har lockat många anmälningar branschens första finanslopp. Eller kanske är det sällskapet som lockar? Hälften av deltagarna väntas springa det 3,7 kilometer korta loppet. Ytterligare en fjärdedel säger sig vilja lunka och sista fjärdedelen väntas promenera.

För en som är van vid raka bankkorridorrer eller slät asfalt är detta skogslopp en naturupplevelse. Loppet sträcker sig längs elljusspåret i Lill Janskogen. Vi springer moturs, högervarv. Spåret är bitvis smalt och underlaget är grus och i branta nedförsbackar kan även någon sten dyka upp. Så spring försiktigt.

För dig som gillar taktik så finns ett klart hinder. Efter halva loppet. Mördarbacken. Mig veterligen har ingen dött där, men den kallas ändå så i folkmun. Stigningen lär vara 19 höjdmeter. Nästan som Västerbron.

Här kommer taktiken. Se till att springa hyfsat lugnt första halvan och klara Mördarbacken. När du passerat toppen, så kan du ge järnet. Då har du visserligen 1 200 meter kvar. Men värre blir det inte.

Nu är dörren för anmälningar stängd, men en rad efteranmälningar har redan trillat in. Vad jag hört så går det fortfarande att anmäla sig.  /claes hemberg

publicerad
18 augusti 2011
I nummer 8 av #finansliv tar vi ett stort grepp på #fintech 3.0 - ✅De överlevde boomen ✅Trenderna bankerna investerar i ✅Därför måste bolagen ändra inriktning Foto: @donkadoo
Den 19 november bjuder vi in till #finanslivsfrukost om vett och etikett i arbetslivet! ☕️Etikettexperten Annmarie Palm föreläser. Boka din plats nu! Länk i bion. #finansliv #vettochetikett
”Vad som är positivt? Här kanske man ska svara att man ska träffa nya kolleger och utbyta erfarenheter, men vet har tid med det??” —En av de tillfrågade i vår undersökning om aktivitetsbaserade kontor. Läs mer i nya Finansliv! #finans #finansbranschen #kontor #aktivitetsbaserat #aktivitetsbaseradarbetsplats
Sista chansen att anmäla sig! Snart är det dags för #finansloppet igen! På fredag är sista anmälningsdagen. Gå in på finansliv.se och boka din plats!
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
Följ @Finansliv på Instagram