Hett finanslopp

Över 500 personer har anmält sig till Finansloppet den 29 augusti. Och banan är småknepig och bäddar för en viss taktik, tänker jag efter en provrunda.

Start och mål på Stockholm Stadion har lockat många anmälningar branschens första finanslopp. Eller kanske är det sällskapet som lockar? Hälften av deltagarna väntas springa det 3,7 kilometer korta loppet. Ytterligare en fjärdedel säger sig vilja lunka och sista fjärdedelen väntas promenera.

För en som är van vid raka bankkorridorrer eller slät asfalt är detta skogslopp en naturupplevelse. Loppet sträcker sig längs elljusspåret i Lill Janskogen. Vi springer moturs, högervarv. Spåret är bitvis smalt och underlaget är grus och i branta nedförsbackar kan även någon sten dyka upp. Så spring försiktigt.

För dig som gillar taktik så finns ett klart hinder. Efter halva loppet. Mördarbacken. Mig veterligen har ingen dött där, men den kallas ändå så i folkmun. Stigningen lär vara 19 höjdmeter. Nästan som Västerbron.

Här kommer taktiken. Se till att springa hyfsat lugnt första halvan och klara Mördarbacken. När du passerat toppen, så kan du ge järnet. Då har du visserligen 1 200 meter kvar. Men värre blir det inte.

Nu är dörren för anmälningar stängd, men en rad efteranmälningar har redan trillat in. Vad jag hört så går det fortfarande att anmäla sig.  /claes hemberg

publicerad
18 augusti 2011
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Anmälan är öppen! #finansloppet2019
Nytt nummer! Läs om förtroendekrisen som skakar branschen. #finans #svpol #magazinecover #hållbarhet #finansliv #sustainability #cover #swedbank #finansbranschen #danske
Följ @Finansliv på Instagram