Gå direkt till textinnehållet

Hittade 18 000 kr

Ibland ligger pengarna framför fötterna på oss och vi ser det inte. I veckan fann jag fyra cyklar, när grannarna tömde sina förråd. De passar perfekt för lantstället.

På lantstället går det åt ett otal cyklar. Vissa dagar ska plötsligt alla cykla. Och nu var det dags att fylla på med fler cyklar. Men den som läser annonserna i morgontidningen kan bli avskräckt. En  helt vanlig cykel utan många växlar och häftiga lättmetallramar – en helt vanlig Skeppshultare – kostar ändå 4 500 kronor.

För en vanlig cykel var det mycket pengar, tänker nog de flesta. Men så vet vi att cykeln är en superb uppfinning. Visst finns det billiga för halva prislappen, men de rostar redan efter första regnet, så de unviker vi och halar fram plånboken. Men när vi talar om 3-4 cyklar sticker snart prislappen upp över 15 000 kronor.

Så plötsligt kan jag räkna mitt cykel-fynd till 18 000 kronor. Nu blir inte cyklarna jag fann inte helt gratis. De är skattefria, men de behöver både ny däck och slangar. Men det är närmast gratis, efter att ha läst annonsen för cyklar i morgontidningen. Och det ger också utrymme för ungdomarna hemma att tjäna en extra slant som cykelreparatörer. Så blev alla glada vinnare.

Vilka är dina senaste skattfynd?/claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord