Gå direkt till textinnehållet

Stoppa hysterisk handel

Den överdrivna handeln i ruinerna av HQ-aktien kan nu avslutas den 26 novemer. Äntligen. Men sälj redan nu. Hur surt det än känns. Att sitt långbänk i en skrivbordsaktie är sällan uppmuntrande. Sedan måste börsen avsluta aktier snabbare. 10 000-tals sparare har handlat i aktien, helt i onödan . Senaste månaden har ruinerna av HQ-aktien drabbats av hysterisk handel. Som mest har varannan aktie omsatts. Kursen har varierat mellan 5-12 kronor, trots att det enda värdet i aktien – kassan – motsvarar högst 2 kronor. Orsaken till den högflugna spekulation är att småsparare hoppats att stora stämningar ska löna sig eller rentav att gamla ägare ska få liv i aktien igen. Men rykten har hela tiden dementerats och nu ska aktien avnoteras.

Men avnoteringen dröjer. Men förhoppningvis är signalen ändå tydlig till spararna. Aktien håller nu på att demonteras. Inget annat är aktuellt. Det är också mycket enklare för en sparare att i dag sälja över börsen, än vara med i en utdragen långbänk och slutgiltiga demonteringen som kan dröja flera kvartal. Tycker inte du att börsen borde avnotera snabbare?/c

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord