Gå direkt till textinnehållet

I-fond passar många

Tänk en fond med investmentbolag. Med låg avgift. Ett bra första steg för den som är intresserad men ovan vid aktier. Och på ett konto med jämn skatt (ISK eller kapitalförsäkring) blir de ofta gedigna utdelningarna dessutom utan skatt.

Många investmentbolag har senaste åren givit betydligt bättre kurser än börsen. Idén är enkel. Personer med lång erfarenhet av att driva bolag, köper in sig i bolag som de tror på och vill utveckla. Istället för att äga hela bolag så kan de via en stol i styrelsen bli mer snabbfotade och kan arbeta med flera bolag samtidigt.

Ett bra exempel är Kinnevik (intill) som genom sina äganden i Millicom, Tele 2, MTG mfl har många olika branscher under ett paraply.

Vi har många andra lyckade exempel. Ytterligare några stjärnor heter Ratos och Melker Schörling. Du har också mer verkstadstunga Industrivärden och Lundberg.

Genom att investmentbolag finns på börsen blir det en prestigefull tävling för öppen ridå. Även guldäggen de köper finns ju också där, vilka du kan köpa mer i direkt, om du så vill.

 

Den färska fonden med investmentbolag kommer att levereras av Spiltan till låga 0,2%. Med den låga avgiften blir det billigare än själv handla aktierna över disk, hos många banker. 

 

Det blir en slags fond i fond, med minimala avgifter. För dig som är aktieintresserad är det förstås alltid lockande att köpa aktierna direkt. Men då måste du också välja till och ifrån. Och för att då slippa att tvekan hindrar oss så har vi här en fond.

För visst är kurserna imponerande:

Kinnevik http://shorturl.se/?SHIAq

Ratos http://shorturl.se/?j1QZB

Melker Schörling http://shorturl.se/?j1QZB

Industrivärden http://shorturl.se/?CykSc

Gillar du investmentbolag? /claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord