Gå direkt till textinnehållet

Julklappen med stort K

Vilken är årets bästa julklapp, inför 2011? Tänker vi bara lite kort, så är det rätt självklart. Klappen börjar på K. Och i år är dess sista stora chans. Barnbarn, din äkta hälft borde få den här och nu…

Årets bästa julklapp kan vara en sparbok, för att bli inspirerad. Det sa P1 program Plånboken igår. Roligt. Vilken sparbok det var på listan är jag för blygsam för att säga högt…. http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2778.

En annan klapp jag själv tänker på just inför år 2011 börjar med stort K. Det är nämligen sista året den lever i sin fulla glans. Under hela 2011 kommer att bli klappen sista stora år. Klappen har senaste åren vuxit fantastiskt. Flera 100 000-tals svenskar har den. Vi har ofta inte betalat en krona för den, men därmot har vi stoppat in pengar i den. Flera 100 miljarder. För där växer tillväxtpengar allra bäst. Vi har där nämligen lägre skatt på tillväxt.

Jag tänker på K, som i klapp och K som i kapitalförsäkring. Ett konto som ger låg skatt på sparande i aktiefonder och aktier. (Och välj den utan avgifter och inlåsning)

Under 2011 blir det sista året den är i sitt esse. Sedan 2012 så väntas den få lite andra regler kring sig. Jag kommer nog fortsätta att gilla den även om ett år. Men just nu är den som bäst. Ett helt år till. Hela 2011. Exakt vilka nya pålagor den får 2012 vet vi inte än. Om nya i-kontot blir bättre är inte alls säkert. Det ska vi diskutera i vår. Men jag tror att den kommer att överglänsa alla andra sparformer inte bara 2011, utan även framöver. Häng med hela 2011! Vad tror du? Santa Claes Hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord